Secretele de frumusețe ale împărătesei Sissi a Austriei. Pieptănată ore în șir și alte ritualuri ciudate

Secretele de frumusețe ale împărătesei Sissi a Austriei. Pieptănată ore în șir și alte ritualuri ciudate
Considerată o adevărată icoană a frumuseții, împărăteasa Sissi, dacă ar fi trăit azi, ar fi fost echivalenta oricărei vedete feminine obsedate de modul în care arată și se prezintă publicului., Un fel de Kardashian, oricare din ele. Părul ei foarte lung este legendar, dar și frumusețea chipului sau silueta.

Elisabetta Amalia Eugenia din Wittelsbach, cunoscută de toată lumea ca prințesa și apoi împărăteasa Sissi, este și ea faimoasă (printre altele) pentru îngrijirea părului, a pielii și a frumuseții în general. A fost o femeie care este considerată și astăzi o adevărată icoană a frumuseții.

Coafeza împărătesei Sissi, plătită mai scump ca un profesor universitar

Parul foarte lung al împărătesei Sissi este legendar, un păr care, se spune, i-a ajuns până la glezne, și care avea o frumoasă culoare maro deschis. Nu doar lung, părul ei era și foarte des și, din ceea ce reiese în portretele care au ajuns până la noi. Cu toate acestea, mare parte din meritul pentru frumusețea părului împărătesei Sissi trebuie acordată și coafezei ei personale, Fanny Angerer, scrie Elle.com.

Fanny Angerer avea un adevărat talent pentru coafuri, atât de mult încât multe actrițe ale vremii s-au referit la ea. Când împărăteasa Sissi a descoperit-o, totuși, și-a dorit-o exclusiv.  Fanny, care primea un salariu de 2.000 de florini, echivalentul lefii unui profesor universitar, a creat pentru suverană unele dintre cele mai spectaculoase coafuri ale vremii.  Nu numai că, în timp, salariul i-a crescut în valoare, până la 3.000 de florini, ea a început să primească și diurnă atunci când trebuia să o însoțească pe împărăteasă în călătoriile ei în afara Austriei.

Trei ore pe zi dura numai coafura împărătesei, 12 ore spălatul pe cap

Fanny avea nevoie de trei ore în fiecare zi pentru a pieptăna această coamă lungă de păr și pentru a crea coafuri demne de o împărăteasă. În acele ore, cele două femei stăteau de vorbă, atât de mult încât Fanny este considerată de mulți istorici drept o adevărată confidentă a lui Sissi.  Nu numai atât, sunt multe secrete de stat care au ajuns la urechile lui Fanny, atât de multe și importante încât se pare că poliția a ținut-o sub supraveghere și i-a citit și corespondența.

Coafurile împărătesei Sissi au făcut furori și au creat trend în același timp, atât de mult încât toate doamnele vremii și-au dorit să le poată etala. Totuși, acestea erau coafuri special concepute pentru părul foarte lung și des al împărătesei, despre care ne amintim că avea o greutate de peste cinci kilograme, după cum au consemnat istoricii. Prin urmare, este imposibil să reproduci aceste coafuri pe părul mai scurt și mai puțin bogat.

Spălarea foarte deasă a părului, știm, nu este bună pentru părul care de fapt ar putea deveni excesiv de stresat. Chiar și împărăteasa Sissi știa asta, sau poate că ar fi mai bine să spunem că coafeza ei de încredere știa asta. Spălarea podoabei capilare a împărătesei se efectua la fiecare 3 săptămâni într-un mod curios.

De altfel, pentru această ocazie au fost folosite apă fierbinte, gălbenușuri de ou (multe gălbenușuri – care acționau ca o mască hrănitoare) și coniac. Și se pare că timpul necesar pentru a reuși întregul proces era de aproximativ 12 ore pentru o spălare. Altfel spus, în ziua de igienizare a părului, împărăteasa practic nu mai putea face nimic altceva.

Sissi, obsedată de părul ei

După ce și-a angajat cofeza pe care a plătit-o regește, lui Fanny nu i s-a permis să atingă niciun alt păr, chiar dacă din când în când Sissi le-a acordat câtorva doamne de la curte o coafură realizată de către Fanny.

Pentru că era atât de obsedată  de părul ei, era îngrijorată că ar pierde prea mult păr.  Tocmai din acest motiv a vrut să numere firele de păr rămase în pieptene după fiecare coafură.  Dar Fanny era inteligentă.  În loc să pună părul pierdut al prințesei pe o farfurie de argint, așa cum i-a cerut-o prințesa, ea ascundea mare parte din firele de păr din perie într-unul din buzunarele ei, ca să nu o șocheze pe împărăteasă.

Împărăteasa cu trup de fotomodel; a ținut dietă toată viața

Împărăteasa Sissi avea constituție de model. Ea măsura 1 metru și 72 de centimetri înălțime și cântărea 50 de kilograme. Se știe că ea era obsedată de greutatea ei, atât de mult încât practic ținea tot timpul dietă.  Dieta pe care a urmat-o împărătesei Sissi a fost atât de riguroasă încât a fost considerată de istorici drept una dintre posibilele cauze ale bolii ei.  Amintiți-vă că, pe lângă faptul că suferea de o durere intensă de dinți, împărătesei Sissi a avut și probleme cu plămânii.

Istoria a consemnat și anecdote despre împărătesei Sissi care merită menționate. Practica scrima și călăria, făcea gimnastică în fiecare zi, foarte intens. Plimbările ei durau până la 8 ore, iar domnișoarelor ei de companie le era foarte greu să țină pasul cu ea. Împărăteasa Sissi a băut albușuri de ou și sare în speranța că o va ajuta să o mențină slabă și a dormit cu haine umede înfășurate în jurul șoldurilor.

Împărătesei Sissi îi plăcea și să aibă grijă de pielea ei.  Tocmai din acest motiv se scălda adesea în ulei de măsline cald pentru a-și hrăni pielea și a o face mai moale.  Nu numai atât, ea făcea și măști de frumusețe cu carne de vițel crudă sau căpșuni. A folosit și o cremă hidratantă special pregătită pentru ea de către farmacistul de la curte.  Se pare că printre ingredientele folosite s-au numărat uleiul de migdale, apa de trandafiri și untul, mai dezvăluie sursa citată.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre