Secretul găluștelor care se topesc în gură. Nu veți da greș cu așa ceva

Secretul găluștelor care se topesc în gură. Nu veți da greș cu așa ceva
Supă cu găluște? Găluște cu lapte? Dacă vreți să le savurați pe cele mai gustoase și mai pufoase, țineți cont de următoarele trucuri.

Găluștele sunt întotdeauna binevenite, numai că puține sunt gospodinele care reușesc să le facă așa cum scrie la carte.

Secretul găluștelor care se topesc în gură. Nu veți da greș cu așa ceva

Care e secretul găluștelor perfecte? Pot fi extrem de simplu de făcut, dacă țineți cont de câteva trucuri. În primul rând, trebuie să știți că veți avea nevoie doar de trei ingrediente: sare, ouă și griș. Pentru a ieși așa cum vă doriți, cantitatea de ou trebuie să fie egală cu cea de griș. Tot ce trebuie să faceți este să măsurați cu lingura cât intră patru linguri cu griș rase la un ou mare.

Lăsați compoziția să se odihnească un sfert de oră

Fiți foarte atente că găluștele nu se formează cât bateți din palme. Drept urmare, după ce ați făcut compoziția, e important să o lăsați să se odihnească pentru un sfert de oră și veți constata că grișul s-a umflat. Abia atunci veți ști că găluștele dumneavoastră vor ieși pufoase și fine.

Fierbeți găluștele în apă cu sare

Un alt truc este să fierbeți găluștele în apă cu sare, niciodată direct în supă. Aveți grijă să aveți compoziție uniformă, altfel vă treziți cu găluștele împrăștiate prin supă. Le adăugați în preparat doar după ce sunt fierte. Modul de preparare este următorul: separați ouăle și bateți albușurile spumă ca să nu cadă de pe tel.

Puneți apoi gălbenușurile și adăugați treptat, cu un praf de sare. Grișul se va pune în ploaie și se amestecă bine ca să nu aveți cocoloașe. Când compoziția e mai groasă, înmuiați o linguriță în apă, luați din compoziție și puneți în apă. Și tot așa până la final. Găluștele vor fierbe în jur de zece minute.

Sursă foto: reteteunica

 

Recomandarile noastre