Simona Ionescu / Redactor Șef

Senzațional! Celebre opere de artă, puse pe siteurile pentru adulți. A plouat cu bani!

Senzațional! Celebre opere de artă, puse pe siteurile pentru adulți. A plouat cu bani!
Platforma pentru adulți OnlyFans are de câteva zile, un nou creator de conținut, absolut scos din context.

Au ajuns muzeele din Viena pe Onlyfans.com, și nu este nici o glumă, nici o greșeală. Autoritatea vieneză pentru turism și-a creat un cont pe cunoscuta platformă destinată adulților dintr-un motiv bine întemeiat: promovarea artei. Și anume a pieselor de artă care prezintă corpuri omenești nud.

Muzeul Kunsthistorisches, Muzeul Leopold și Muzeul Albertina sunt primele care au aderat. Există și cu clip de prezentare „cuminte” care arată fragmente din operele de artă considerate, conform ultimului „trend” impudice.

The Guardian scrie că autoritățile vieneze au ajuns la această soluție după ce mai multe platforme social media le-au blocat postările cu fotografii ale unor opere de artă ce înfățișează nuditate.

Cum au ajuns muzeele din Viena pe Onlyfans.com

Amintim că în luna iulie contul de pe TikTok al Muzeului Albertina a fost blocat și suspendat pentru prezentarea unei fotografii realizată de fotograful și artistul japonez contemporan Nobuyoshi Araki. Și o înregistrare video postată anul acesta de Muzeul Leopold în care apare tabloul „Liebespaar” a fost marcată ca fiind „potențial pornografică” și blocată pe Facebook și Instagram.

Soluția găsită a fost apelarea la contul de pe platforma destinată adulților, unde abonații plătesc ca să vadă imagini cu cei pe care îi urmăresc. OnlyFans.com are peste 1,5 milioane de creatori de conținut și mai mult de 170 de milioane de utilizatori înregistrați. Îi costă 3 dolari pe lună pe cei care vor să admire operele de artă nud expuse în muzeele vieneze.

Până acum contul are 17 postări. Printre acestea se găsesc fotografii cu Danae, un tablou al renascentistului Tițian, dar și mai multe opere ale pictorului impresionist austriac Egon Schiele. „Aceste opere de artă sunt de o importanță crucială pentru Viena. Este frustrant ca ele să nu poată fi folosite pe platforme de comunicare precum social media, este incorect și frustrant”, a declarat pentru The Guardian Helena Hartlauer, purtătoarea de cuvânt a Biroului de turism din Viena.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre