Dacă faci grătar, pe aragaz sau în curte, friptura pe grătar este mai gustoasă cu un sos special, barbeque. Fă și tu singur, acasă. Uite rețeta!

Sos barbeque făcut în casă. Rețeta

Sosul pentru friptura pe grătar se găsește și în magazine. Este mai gustos dacă îl faci acasă. Se poate folosi și la alre preparat pe grătar, la burgeri și somon.

Ingrediete

  • 250 g ceapă albă
  • 30 g usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 40 g sare
  • 400 g pastă de tomate
  • 250 ml apă
  • 180 g zahar brun
  • 50 g muștar picant
  • 20 g boia dulce
  • 10 g boia afumată
  • 30 ml oțet de vin alb.

Mod de preparare

  • Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm și le punem la călit în uleiul de măsline cu o lingură de sare până se înmoaie.
  • Punem zahărul brun și lăsăm să se călească în continuare la foc mic până se evaporă toată apa și se caramelizează.
  • Adăugăm restul ingredientelor și continuăm să gătim la foc lent încă o oră, amestecând la fiecare 5 minute.
  • Trecem totul printr-un blender, mixăm până obținem un sos fin și cremos. Punem din nou sosul la fiert pentru încă 2-3 minute.
  • Îl putem pune în borcane sterilizate și păstra ca pe orice altă conservă sau la frigider în caserolă rezistă până la 3 luni, asta în cazul în care nu va trebui să faceți altul. Sursa: chefnicolaietomescu

Imagini de basm. Cum arată Delta Dunării când vine iarna


Când un grătar devine toxic pentru organism?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp