O nouă perspectivă asupra celei mai faimoase tragedii maritime, scufundarea Titanicului

Utilizând o tehnologie de scanare subacvatică de ultimă generație și 715.000 de imagini digitale, documentarul prezintă cel mai precis model al Titanicului creat vreodată: o replică digitală la scară 1:1, fidelă până la ultimul nit. Realizat de Atlantic Productions, documentarul TITANIC: RENAȘTEREA DIGITALĂ va avea premiera pe 14 aprilie, ora 23:00, la National Geographic.
În 2022, regizorul premiat Anthony Geffen și echipa sa au lucrat alături de compania Magellan, specializată în cartografiere subacvatică, pentru a realiza cel mai amplu proiect de scanare 3D de acest gen, la o adâncime de 3.800 de metri în nordul Atlanticului. Pe parcursul a trei săptămâni, echipa a lucrat non-stop, colectând 16 terabiți de date, 715.000 de imagini și filmări 4K, obținând o reprezentare a epavei fără precedent.
După aproape doi ani de analiză minuțioasă, un grup de istorici, ingineri și experți criminaliști de renume – inclusiv analistul Titanic Parks Stephenson, experta în metalurgie Jennifer Hooper și căpitanul Chris Hearn – s-au reunit pentru a reconstrui ultimele momente ale navei. În cadrul acestui documentar, aceștia pun sub semnul întrebării teorii vechi și aduc la lumină noi perspective despre ce s-a întâmplat, cu adevărat, în acea noapte tragică din 1912.
Folosind o scenă LED imersivă de dimensiuni reale, experții au putut „păși” virtual printre rămășițele Titanicului, de la camera cazanelor, unde inginerii au luptat până în ultima clipă să mențină electricitatea funcțională, până la luxoasele cabine de primă clasă și punctul exact unde corpul navei s-a rupt în două.
Această analiză aprofundată pune sub semnul întrebării teoriile existente referitoare la scufundarea Titanicului. De asemenea, abordarea prin prisma noilor tehnologii dezvăluie noi perspective asupra evenimentelor din acea noapte, oferind publicului posibilitatea de a înțelege mai bine tragedia care continuă să fascineze lumea întreagă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook