Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă face șederea mult mai plăcută, toate fără a necesita prea mult efort și fără a goli contul. De la sfaturi de economisire a banilor la soluții practice, iată cele mai tari ponturi hoteliere pe care fiecare turist ar trebui să le folosească.
Uitați de platformele terțe, cum ar fi Booking.com sau Hotels.com – încercați să rezervați direct la hotel. De regulă tarifele sunt mai mici sau vin la pachet cu beneficii suplimentare. Majoritatea hotelurilor sunt mai mult decât fericite să își întâmpine oaspeții cu cele mai bune oferte fără să fie nevoite să plătească acestor site-uri de rezervare un comision.
Anunțați evenimentele speciale și colectați produsele de toaletă
Nu fiți timizi, anunțați hotelul despre ocazii speciale, fie că este ziua de naștere, absolvirea, luna de miere sau aniversarea nunții. Asigurați-vă că anunțați hotelul despre asta. Scrieți o notă în căsuța de comentarii atunci când rezervați online sau menționați-o dacă faceți o rezervare prin telefon. Șansele sunt să primiți un upgrade gratuit al camerei sau un cadou special, cum ar fi o sticlă de șampanie, sunt foarte mari. La urma urmei, hotelul nu dorește nimic mai mult decât să vă facă șederea memorabilă, astfel încât să vorbiți cu prietenii și familia despre asta și, eventual, să reveniți.
Colectați articolele de toaletă: acele săpunuri mici și sticle de șampon, balsam, cremă de mâini și loțiune sunt puse la dispoziția dumneavoastră ca să fie folosite. Și vor fi foarte utile pentru excursii de camping, nopți dormite în deplasarea sau plimbări lungi cu avionul.
Cum vă feriți de germeni și infecții
Cu atât de multe camere de parcurs în fiecare zi, există întotdeauna posibilitatea ca personalul de curățenie să facă rabat la ceva ce nu se vede neapărat. Indiferent cât de curat arată camera, vor exista întotdeauna anumite zone și lucruri care sunt acoperite de bacterii și germeni. Telecomanda, de exemplu, este un element care rareori este dezinfectat. Gândiți-vă doar cât de des vă curățați telecomanda acasă. Pentru a reduce șansele de îmbolnăvire, pur și simplu înfășurați telecomanda într-o pungă de plastic transparentă.
Dacă doriți să vă păstrați periuța de dinți fără germeni, luați în considerare această soluție simplă. Doar întoarceți un pahar de hârtie sau plastic cu susul în jos, apoi faceți o gaură în mijloc folosind mânerul periuței de dinți pentru a crea un suport improvizat pentru aceasta. Acum, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la perii periuței de dinți care ating blatul.
Cum să vă călcați hainele folosind dușul
Orice haine scoase din valize sunt șifonate, iar acest lucru poate fi neplăcut dacă urmează o întâlnire de afaceri importantă sau dacă participați la un eveniment și doriți să arătați cât mai bine. Dacă doriți să scăpați de aceste cute, pur și simplu agățați-vă hainele în baie în timp ce faceți un duș fierbinte. Tot aburul vă poate ajuta să scăpați de majoritatea acestor cute, sau chiar de toate, în cel mai scurt timp.
Dacă ați lăsat încărcătorul telefonului acasă, nu este nevoie să intrați în panică. Cele mai multe televizoare au port USB, astfel că dacă aveți cablul de alimentare, îl puteți folosi. Sau mergeți la recepție și împrumutați un încărcător. Cel mai probabil au o grămadă de încărcătoare în cele pierdute și găsite.
Dop de cadă improvizat
Ați așteptat vreodată cu nerăbdare o baie frumoasă în camera de hotel după o zi lungă, doar pentru a realiza că dopul de scurgere al căzii este rupt sau lipsește? Luați o pungă de plastic și câteva monede. Apoi, puneți punga de plastic peste scurgere, aruncați câteva monede în interior pentru a ține punga în poziție. În cele din urmă, începeți să umpleți cada cu apă și bucurați-vă de baie.
De ce să așezați un pahar gol pe mânerul ușii
Acest sfat este folosit pentru a vă proteja, mai ales atunci când stați într-un hotel sau Airbnb și sunteți preocupat de securitatea zonei. Dacă vă este frică de intruși, înainte de a merge la culcare, încuiați ușa și puneți un pahar gol pe mânerul interior.
În acest fel, dacă un intrus agită mânerul și vrea să intre în camera ta, ori dacă chiar intră, paharul va cădea și se va sparge. Sunetul acționează ca un sistem de alarmă pentru voi. Dar sunt șanse să pună pe fugă și intrusul.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook