Nu i-a fost chiar ușor lui Petre Roman cu așa o fiică, dar a făcut și el tot ce a putut. De-a lungul timpului, Oana Roman a dezvăluit cum a fost viața ei de copil și apoi de adolescentă și cum au fost părinții ei cu ea.
Fiica fostului prim premier din România democratică, Oana Roman a avut parte de o copilărie aparte. Chiar dacă s-a născut în plin comunism, aceasta nu a prea simțit greutățile vieții. „Da, unii oameni au crescut și cu guvernantă și cu cărți multe în casă. Cărți care se și citeau, nu erau puse într-o bibliotecă doar așa, ca să dea bine. Și cu pian și cu vioară și cu oameni deștepți și inteligenți prin jur. Da. Eu am crescut așa.
Pentru că așa a vrut Dumnezeu. Să mă nasc într-o familie în care am avut și guvernantă, am avut și foarte multe cărți care se citeau în continuu. Și mie nu mi se pare că acesta este un lucru rău sau că este un privilegiu greșit. Este un privilegiu de care trebuie să ne bucurăm și pe care trebuie să îl admirăm la ceilalți. Așa cred”, a punctat Oana Roman.
Petre Roman, gest impresionant față de fiica sa
Oana Roman a venit pe lume în anul 1976, la București. Părinții ei sunt Petre și Mioara Roman. Cu așa părinți e de la sine înțeles unde și de la cine a dobândit Oana Roman, de mică, gustul pentru cultură și cărți. Dar și că a ajuns să studieze la Sorbona. În perioada aceea, Oana Roman obișnuia să fumeze. Era o tânără modernă care nu își reprima niciuna din plăcerile vieții. Părinții nu i s-au opus. Ba mai mult, fostul premier, conștient că nu o poate opri prin interdicții pe Oana să fumeze, a ales să îi facă un cadou neașteptat.
„Azi am redescoperit această brichetă primită de la tata când aveam 20 de ani. O am deci de 26 de ani. Deși tata nu fumează, nu m-a obligat să mă las de fumat. Doar mi-a spus ca nu e bine. Și totuși măcar a zis să fumez cu stil. E o bricheta Cartier superbă care-mi este amintire dragă. E bine ca am reușit sa nu o pierd în atâția ani și încă funcționează perfect”, a dezvăluit Oana Roman.
Sursa foto: instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook