Simona Ionescu / Redactor Șef

Tot globul crede că frații Tate sunt milionari, dar ANAF i-a liniștit. Iată ce bani au strâns din videochat

Tot globul crede că frații Tate sunt milionari, dar ANAF i-a liniștit. Iată ce bani au strâns din videochat
După ce economiștii ANAF au verificat afacerile fraților Tate derulate în România, au rămas mască. Dacă aceștia chiar au milioanele cu care se laudă pe rețelele sociale și la televizor, atunci și le ascund bine: în acte lucrurile arată diferit.

Amintim că frații Tate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată atât de tribunal cât și de Curtea de Apel București. Ei sunt acuzați de DIICOT de constituire de grup infracțional organizat și trafic de persoane și viol. Ulterior s-au mai adăugat și acuzații de sechestrare de persoane.  Odată cu ei au fost reținute și două complice, Georgiana Naghe, iubita lui Andrew Tate, respectiv Luana Radu, fost ofițer de poliție.

Cei doi, Andrew și Tristan Tate au înregistrate în România cinci firme. Trei dintre acestea nu mai au nicio activitate, menționează Europa Liberă.

Afacerea de videochat e deținută în proporție de 95% de Tristan Tate

Una dintre societățile fraților Tate este Talisman Enterprises SRL. Aceasta are doi angajați și ca activitate declarată „activităţi ale portalurilor web”. În 2021, firma cu sediul în localitatea Tărlungeni, județul Brașov, a raportat o cifră de afaceri de 2,2 milioane de lei și pierderi de 781.000 de lei. Conform Registrul Comerțului, ea este deținută în proporție de 95% de Tristan Tate și 5% de fratele acestuia, Andrew Emory. De altfel, Talisman e apelativul cu care Tristan Tate defilează pe rețelele sociale.

Andrew Tate este acționar și la War Room Vegas SRL, o firmă care, în prezent, este inactivă fiscal. Obiectul declarat de activitate viza închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing. Firma este administrată de Alexander Jacob Kozac, un american de 36 de ani născut în Scanton, Pennsylvania. De altfel, el deține 45% din societate, iar Andrew Tate are 45% din companie.

La Royalty Sport Management SRL din Brașov, societate administrată de Grigore Sebastian Vieru, Andrew Tate deține 10 procente.

În martie 2021  cei doi frați au înființat videochatul: Emory Andrew Tate and Sons SRL, cu sediul social în comuna Voluntari, Ilfov, domeniul de activitate al societății fiind „activităţi ale portalurilor web”. Firma, care nu are depuse bilanțuri fiscale, e administrată de Tristan Tate care deține 95% din companie, în timp ce fratele său, Andrew are 5 procente din firmă.

Spirit House Enterprisess SRL, cu „activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei”, este a patra firmă din România a celor doi frați. Înființată în 2018 în localitatea Săcele, Brașov, societatea este și ea  inactivă fiscal. Firma aparține lui Tristan Tate și lui Thomas Nicholas Francis, un polonez născut în Middleburg.

Din datele ANAF rezultă că frații Tate nu au venituri legale precum cele enumerate de Andrew, care afirma deseori cum că ar câștiga un milion de dolari pe lună.

Frații Tate au rămas fără 15 bolizi de lux din garaj

Pasionați de mașini puternice și scumpe, frații Tate se lăudau cu un garaj cu nu mai puțin de 35 de bolizi, între care inclusiv una din cele mai scumpe mașini din lume.

La finele săptămânii trecute, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a anunțat că, din dispoziția procurorilor DIICOT, a preluat în administrare 15 autoturisme de lux și 14 ceasuri scumpe, precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA de la frații Tate. Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei, adică 3.636.000 de euro.

Conform legii, ANABI gestionează banii indisponibilizați în proceduri penale şi administrează bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro. De asemenea, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, agenția poate valorifica bunurile indisponibilizate, prin licitaţii publice online.

Cu așa un parc auto, nu e de mirare că frații Tate au intrat deseori în colimatorul poliției rutiere, fiind amendați de mai multe ori pentru depășirea vitezei legale. În aprilie 2021, Andrew Tate a fost oprit de poliția Argeș deoarece circula cu viteza de 138 km /h prin localitate, la volanul unui Porsche.

Pe 29 aprilie 2021, Tate a pierdut un alt proces, cu poliția Brașov, după ce a fost prins rulând în localitate cu viteza de 124 km/h, cu 74 km/h peste limita legală, la volanul unui Lamborghini. În aprilie 2020, Andrew Tate a fost amendat de polițiști germani pentru depășirea vitezei legale.

Tristan și Andrew Tate recrutau fete prin metoda „Loverboy” și le promiteau că se însoară cu ele

Potrivit procurorilor, până în prezent au fost identificate 6 victime care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat al fraților Tate. Ele erau recrutate prin metoda „Loverboy” și obligate să lucreze în studioul de videochat al acestora, producând material pornografic.

În motivarea instanței, una dintre fete „a fost recrutată prin inducere în eroare cu privire la intenția de a pune bazele unei relații de căsătorie sau concubinaj și existența unor false sentimente ale inculpatului față de persoana vătămată”. Mai exact, victima a declarat că atunci când a fost așteptată la aeroport de una dintre complicele fraților Tate „i-a spus că va locui cu niște fete care lucrează pentru Andrew și fratele său, acestea având conturi pe … și împărțind câștigurile cu cei doi.

A menționat persoana vătămată că i s-a părut ciudat ceea ce îi spunea inculpata, dar era deja în România și nu mai avea ce face, gândindu-se că în momentul în care Andrew va reveni în România, vor locui împreună, așa cum îi promisese”, se arată în motivarea tribunalului.

Anchetatorii au stabilit ierarhia și rolul fiecărui membru în grupul infracțional, Andrew și Tristan Tate „având rolul de a recruta persoane, care erau transportate și adăpostite în locuințe din România, iar inculpatele Georgiana Naghe și Luana Radu, rolul de a supraveghea și coordona întreaga activitate de exploatare”.

Aghiotantul fraților Tate, la audieri

Aghiotantul fraților Tristan și Andrew Tate, Vlad Obu, a fost dus și el la audieri la DIICOT, miercuri dimineață. Și el e cunoscut în București ca patron de videochat. El va trebui să le răspundă  procurorilor în legătură cu „ferma de videochatiste” a angajatorilor săi. Originar din Galați, Vlad Obu e omul bun la de toate al fraților Tate și a preluat din apucăturile acestora. El se laudă că femeile care se culcă cu el își tatuează numele lui. Asta după modelul implementat de Andrew Tate, care își obliga angajatele să își tatueze o cobră pe corp.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre