Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit arhitectul care a umplut lumea de zgârie-nori

A murit arhitectul care a umplut lumea de zgârie-nori
Celebrul arhitect Helmut Jahn a murit, sâmbătă, în Illinois, SUA, la vârsta de 81 de ani, în urma unui stupid accident rutier. Bărbatul a fost lovit de două mașini care circulau în direcții opuse, în timp ce se afla pe bicicletă, informează NBC News.

A murit arhitectul care a umplut lumea de zgârie-nori, iar conform polițiștilor americani, tragedia a avut loc din vina arhitectului. Acesta  se pare că nu a oprit într-o intersecție. În urma impactului,  și unul dintre șoferi a fost, la rândul său, rănit.

Helmut Jahn s-a născut la data de 4 ianuarie 1940, în Nurnberg, Germania. Din anul 1966, acesta s-a mutat în Chicago. Helmut Jahn a devenit faimos pentru stilul său postmodernist pe care l-a imprimat tuturor clădirilor pe care le-a proiectat. El este unul din arhitecții care a umplut lumea de zgârie-nori.  El a proiectat clădirile The James R. Thompson Building din Chicago și Centrul Sony din Berlin de pe Potsdamer Platz.

El este cunoscut pentru proiecte precum Messeturm din Frankfurt, Germania; One Liberty Place din Philadelphia, Pennsylvania.

În portofoliul lui se regăsesc aeroporturile din Berlin și Chicago, dar și frumosul aeroportul Suvarnabhumi, cel mai mare aeroport internațional din Bangkok, Thailanda. Gara din Tokyo a fost, de asemenea, creația lui, alături de alte clădiri celebre.

Amintim între acestea turnurile Cosmopolitan din Warșovia, New York și Chicago, Doha Convention Centre, proiectat cu un zgârie-nori de 550 de metri, Leatop Tower din Guangzhou (302 metri), Nanjing Tower. Un alt proiect deosebit e Universitatea din Chicago, unde arhitectul a refuncționalizat spații publice, într-un design nou.

În urma tragediei, primarul orașului Chicago a transmis condoleanțe familiei arhitectului. „Jahn a fost unul dintre cei mai inventivi arhitecți din Chicago, cu un impact uriaș asupra orașului. Nu va fi uitat niciodată”, a scris, pe Twitter, Lori Lightfoot.

Sursa foto: Jahn-us.com

A intrat dihonia în primăria din Albeni. Cine joacă alba-neagra cu mita

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre