Update 19:35 – Federația Română de Gimnastică a anunțat că Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la proba de gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Voinea a încheiat competiția pe locul 4.
Audierile la TAS în cazul gimnastelor Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea, care au contestat rezultatele finalei din proba de sol, de la Jocurile Olimpice, au avut loc sâmbătă, 10 august, și au durat 7 ore. Tribunalul deliberează acum soarta gimnastelor noastre, iar Nadia Comaneci cere încă o medalie!
Într-o postare pe Instagram, Nadia Comăneci a cerut public încă o medalie pentru fiecare dintre gimnastele care au fost furate la punctaj. De asemenea, Sabin Gherdan, avocatul care le reprezintă pe Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu a făcut câteva declarații vizavi de situație.
Ce spune avocatul gimnastelor
„Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19:00 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa superior jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.
Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”, a declarat avocatul gimnastelor.
Gimnastele au cerut dreptate la TAS
Gimnastele Ana Maria Bărbosu (18 ani) și Sabrina Voinea (17 ani) au mers la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (TAS) în încercarea de a-și face dreptate, după rezultatele finalei din proba de sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris. Federația Română de Gimnastică a cerut la TAS 3 medalii de bronz: una pentru Ana Maria Bărbosu, una pentru Sabrina Voinea și una pentru Jordan Chiles.
Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-au mărit nota și au urcat-o peste româncă.
Sabrina Voinea a fost depunctată din cauza unor imagini văzute din unghiuri incorecte de către arbitri, care au arătat că ar fi depășit covorul în timpul exercițiului.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook