Simona Ionescu / Redactor Șef

„Cazul Elodia” din Anglia. Poliția s-a mutat în casa părinților arestați după 28 de ani pentru crimă

„Cazul Elodia” din Anglia. Poliția s-a mutat în casa părinților arestați după 28 de ani pentru crimă
Părinții pensionari ai unui tânăr dispărut în 1992 au fost arestați de autoritățile engleze, fiind învinuiți de uciderea fiului lor. Cei doi au fost eliberați pe cauțiune. De ce s-a reluat cazul după 28 de ani?

Sâmbătă dimineață, cinci mașini și dube de poliție, un vehicul de cercetare la locul crimei și o unitate de comandă a incidentului au putut fi văzute parcate în afara casei, scrie DailyMail.

Un cordon era amplasat pe o potecă publică care străbate partea laterală a casei de pe Coast Road din oraș.

Ce a declanșat reluarea anchetei din 1992

Singura informație care a transpirat către presă despre reluarea acestui caz după 28 de ani a fost următoarea.

În septembrie 1999, deci la 7 ani de la dispariția lu Steve, polițiștii au primit o scrisoare anonimă în care autorul ei oferea niște informații despre cazul misterios. Poliția a declarat că înregistrările lor arătă că scrisoarea a fost evaluată de ofițeri și că informațiile au fost incluse în dosar la vremea respectivă. Cu toate acestea, anchetatorii refuză să dezvăluie conținutul scrisorii sau de ce este acum văzută ca fiind importantă, la mai mult de 20 de ani de la trimiterea ei.

Inspectorul șef a declarat că a cerut autorului scrisorii nonime să sune, tot anonim, și să le ofere orice informații suplimentare pe care le-ar putea avea.

El a spus: „Nu pot divulga conținutul sau subiectul scrisorii, dar a fost trimisă prin poștă și adresată secției de poliție Guisborough. Persoana care a trimis-o poate să știe mai multe, date care ar putea ajuta echipa noastră de anchetă. S-a simțit obligat să scrie scrisoarea la șapte ani după dispariția lui Steve și aș vrea să aud din nou acum. Este clar din răspunsul pe care l-am avut în general din partea publicului că o mulțime de oameni din Marske l-au cunoscut pe Steven. Aș dori să mulțumesc comunității locale pentru cooperarea lor în această anchetă de până acum. Vrem în continuare ca oamenii să se prezinte și să ne spună dacă l-au cunoscut pe Steven sau dacă au informații de care ar putea beneficia ancheta.”  Informațiile se pot da și telefonic, și anonim, a mai precizat inspectorul-șef al Poliției.

Brad Pitt de România. Ex-soțul Ancăi Țurcașiu se iubește cu blonda aflată într-o „căsătorie deschisă”!?!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre