Simona Ionescu / Redactor Șef

Chefi la cuțite cu surprize. Un bucătar de 26 de ani a făcut senzație

Chefi la cuțite cu surprize. Un bucătar de 26 de ani a făcut senzație
Noul sezon Chefi la cuțite ne surprinde la fiecare ediție. Au venit concurenți de pe toate continentele, de toate profesiile. Un bucătar de 26 de ani a făcut senzație.

S-au dat multe cuțite în emisiunea de duminică, 28 martie, la Chefi la cuțite. Au venit hair stiliști, o actriță, o gospodină și așa mai departe. De departe, cel mai apreciat preparat i-a aparținut unui tânăr de 26 de ani, bucătar de doar trei ani.

Chefi la cuțite cu surprize. Un bucătar de 26 de ani a făcut senzație

Chefi la cuțite de duminică, 28 martie, a fost cu surprize. Celebrii bucătari Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Dumitrescu s-au întrecut în glume și au cântat de mama focului. Semn că le place și lor să jurizeze tot felul de ”tocănițe”.

Iată că au avut în față un preparat care i-a dat gata. Au apreciat combinația de gusturi și texturi și chiar rețeta în sine, care era inedită.

Ștefan Borleanu, de 26 de ani, este de meserie bucătar de doar trei ani. A reușit să facă senzație cu preparatul său.

El a decis să pregătească sea bass (un pește folosit de bucătarii japonezi) cu un piure de topinambur (nap porcesc). A mai făcut și un aperitiv din tartar de legume fresh, într-o gulie, cu mousse de păstrăv afumat și icre de păstrăv.

Cine este Ștefan Borleanu

În timp ce și-a pregătit rețeta aleasă, concurentul a dezvăluit faptul că este din Vâlcea, dar în prezent este stabilit în București. Tatăl său este de meserie inginer, așa că la 19 ani a decis să se înscrie la Facultatea de Construcții, scrie antena1.ro. După ceva timp a înțeles că bucătăria este drumul său.

În 2017, Ștefan Borleanu a făcut cursuri de specialitate și apoi a intrat să lucreze în diferite restaurante, unde și-a îmbogățit experiența. A avut șansa de-a lucra timp de câteva luni în Statele Unite.

”În America am fost să lucrez la un restaurant destul de bun, cu produse super ok. Acolo este un chef care a lucrat în New York, timp de 20 de ani, la un local cu trei stele Michelin. Deci am avut de la cine să învăț, să fur.

Apoi am lucrat la un hotel de patru stele, m-a ajutat foarte mult și chestia asta. Am încercat să învăț cât mai mult. Nu aspir la cuțitul de aur, nu vreau să-mi fac speranțe ca să am apoi deziluzii”, a dezvăluit tânărul bucătar.

Florin Dumitrescu a dat al doilea cuțit de aur

Ștefan Borleanu, de 26 de ani, este de meserie bucătar de doar trei ani. Chef Florin Dumitrescu i-a dat cuțitul de aur

Când au văzut cine a gătit rețeta inedită, chefii au fost curioși să-i afle povestea tânărului concurent. ”Faci meseria asta doar de trei ani de zile?”, a întrebat Florin Dumitrescu, extrem de surprins.

Tânărul a povestit pe unde a lucrat și cum a ales să renunțe la facultatea pe care o făcea, pentru a-și urma adevărata chemare. Chefii au ascultat extrem de atenți tot ceea ce are de zis tânărul.

Surpriza a fost uriașă atunci când Florin Dumitrescu i-a pus pe masă cuțitul de aur, ce îi garantează un loc direct în echipa sa.

„Nu fac de regulă treaba asta, cu un copil de doi ani de zile în meserie, dar am un feeling că îl meriți, mi-a plăcut foarte mult farfuria ta”, a mărturisit juratul „Chefi la cuțite”.


Prin câte a trecut chef Florin Dumitrescu în ultimii 10 ani

Chef Florin Dumitrescu, cum nu l-ați văzut niciodată. Poze de colecție

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre