Simona Ionescu / Redactor Șef

Este vestea momentului în România. Statul dă bani pentru plata chiriei. Iată cine va beneficia de acest ajutor

Este vestea momentului în România. Statul dă bani pentru plata chiriei. Iată cine va beneficia de acest ajutor
Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat legea prin care o categorie de români vor fi ajutați pentru plata chiriei.

Art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, prevede acordarea unei sume de bani pentru plata chiriei.

Banii primiți nu vor depăși valoarea chiriei

Cei care vor primi ajutor sunt polițiștii care au casa închiriată în localitatea unde lucrează sau pe o rază de 70 de kilometri distanță.

”Contractul de închiriere pe baza căruia se acordă compensația lunară pentru chirie în condițiile alin. (1) și alin. (11) sau documentele în baza cărora se acordă dreptul prevăzut la alin. (12) pot avea ca obiect o locuință din localitatea unde polițistul a fost numit în prima funcție ori mutat în interesul serviciului sau o locuință situată într-o localitate aflată la o distanţă de maximum 70 km”, se arată în lege.

Bani pentru plata chiriei

Polițiștii vor primi până la 50% din suma salariului, dar nu mai mare decât chiria

Pentru ca polițistul să intre în posesia acestor bani, există o condiție. Nici omul legii, nici soția, respectiv soțul nu are voie să dețină vreo locuință în localitatea unde va închiria o casă. „Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul.

Și care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie lunară pentru chirie de până la 50% din salariul lunar, dar nu mai mult decât chiria prevăzută în contractul de închiriere încheiat în condiţiile legii”, se mai arată în actul normativ. Orașele cu cele mai scumpe chirii din România sunt Bucureștiul și Cluj-Napoca.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre