Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Decizia celor trei chefi Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu în așteptarea procesului. Cum se regrupează

Exclusiv. Decizia celor trei chefi Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu în așteptarea procesului. Cum se regrupează
Plecarea celor trei chefi de la Antena 1 nu se poate întâmpla așa de simplu cum au crezut celebrii jurați ai emisiunii care, sezon după sezon a rupt audiențele. Săptămâna aceasta ei au aflat că au fost dați în judecată.

În așteptarea procesului cu trustul care i-a făcut vedete, chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au decis să nu facă declarații publice. De altfel ei s-au ferit de comentarii încă de la primul zvon că doresc să părăsească trustul Antenelor. Și au refuzat să ofere puncte de vedere inclusiv după ce s-a aflat, oficial, că au refuzat să se prezinte la filmările pentru sezonul cu numărul 13  al show-ului Chefi la cuțite.

Între timp sezonul a început să fie filmat, iar cei trei chefi au fost chemați în instanță. Dacă pierd procesul, vor fi obligați să ducă la final contractul cu Antena Group, adică să revină în emisiune  sau să plătească despăgubiri imense.

Decizia celor trei chefi în așteptarea procesului

În timp ce așteaptă să înceapă judecata lor, cei trei s-au regrupat. Doi câte doi. Pe de  o parte, Scărlătescu și Bontea au pus la cale preparate noi, la începutul lunii decembrie. Ei au un contract în derulare cu una din marile companii de curierat alimentar urban, iar acum anunță surprize. „Pe 5 decembrie, înainte de Moș Nicolae, chef Cătălin Scărlătescu și cu mine ne-am gândit să punem ceva în…farfurie (de ghete se ocupă Moșul). Întrebarea este: ce credeți că va găti fiecare? PS: mergem pe tradițional. PS2: totul se va livra”, a anunțat chef Sorin Bontea.

Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu s-au pus pe gătit pentru Moș Nicolae. Mâncarea va fi livrată (Sursa foto: Instagram)

Pe de altă parte, chef Florin Dumitrescu a fost foarte ocupat zilele acestea într-un proiect sportiv, care a vizat înotătorii sub 13 ani. I-a încurajat din tribune, dar, mai ales, le-a gătit. Și a avut ajutor de nădejde, pe chef Cătălin Scărlătescu. Care, după câte se vede, nu are nicio problemă să se implice alături de ceilalți jurați în proiectele inițiate de aceștia. „O vorbă din bătrâni spune să nu te duci la nevastă acasă cu mâna goală”, dezvăluie chef Florin Dumitrescu care, de la competiție s-a întors în sânul familiei cu un platou cu șase burgeri delicioși. Aceștia au fost preparați de colegul său, Scărlătescu, în cadrul competiției sportive.

Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu au nevoie de o strategie

Antena Group, compania media care deţine Antena 1, îi cheamă în instanţă pe Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, cei trei chefi cu care a colaborat timp şapte ani. Mai precis, Antena Group a înregistrat în data de pe 23 noiembrie, câte un proces pe numele fiecăruia dintre chefi, la Tribunalul Bucureşti, potrivit informaţiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Chef Florin Dumitrescu i-a dus soției sale acasă, după o competiție sportivă, burgeri preparați de colegul lui, chef Cătălin Scărlătescu (Sursa foto: Instagram)

În acest moment nu s-a stabilit încă o dată de începere pentru niciunul dintre cele trei procese, însă termenul se va stabili curând și va începe judecata în cele trei dosare. Care, e de așteptat, vor fi de lungă durată.

Obiectul celor trei procese e identic în cazul fiecăruia din cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Acesta se referă la „obligarea să execute contractul de prestaţii artistice”, după cum arată Pagina de media. Executarea contractului de prestații artistice se referă la revenirea în emisiune. Sau respectarea clauzei despăgubirilor, care, din ceea ce s-a vehiculat, ar fi foarte mari. De fapt, pe măsura onorariilor. Conform presei, cei trei chefi câștigau pe sezon 50.000 de euro, fiecare.

Pe portalul instanțelor apar deja cele trei procese intentate de angajator (Antena Group) împotriva lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea

Amintim că Antena 1 a anunţat la început de octombrie că intenţionează să aducă un nou juriu la Chefi la Cuţite, deoarece cei trei juraţi, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au refuzat să mai participe la filmările pentru un nou sezon, care a început în aceeași lună. În acelaşi comunicat, Mona Segall, producătoarea show-ului, și cea care i-a descoperit pe cei trei, declara că a aflat cu surprindere, cu doar o lună înainte de începerea filmărilor (și după vacanța de vară) de decizia celor trei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre