Simona Ionescu / Redactor Șef

Fasole verde cu semințe de susan și sâmburi de dovleac. Delicioasa rețetă de început de an a Laurei Cosoi

Fasole verde cu semințe de susan și sâmburi de dovleac. Delicioasa rețetă de început de an a Laurei Cosoi
După un Crăciun și un Revelion cu cele mai gustoase preparate culinare, o mâncărică de fasole verde cu semințe de susan și semințe de dovleac, e tot ce are nevoie organismul. Rețeta Laurei Cosoi e cu adevărat remarcabilă.

Laura Cosoi, o bucătăreasă desăvârșită, le-a dat fanilor o rețetă excepțională de fasole verde cu semințe de susan și dovleac. Un deliciu după sărbători.

Ingredientele necesare

Pentru Laurei Cosoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente: fasole verde, semințe de susan, sâmburi de dovleac, 30 ml sos de soia, ulei de măsline și ulei de susan.

Mod de preparare

Se dă în clocot fasolea, după ce o cureți și o speli bine. O scurgi și o pui pe foc câteva minute cu două linguri cu ulei de măsline. Separat rumenești semințele de susan și cele de dovleac. Peste fasole pui sosul de soia, uleiul de susan două linguri și semințele. Lași cam cinci minute pe foc cu capac și gata! Poți să faci pâine prăjită frecată cu usturoi și un strop de ulei de măsline.

Fasolea verde combate inflamațiile și ajută la reglarea tensiunii arteriale

Fasolea verde este bogată în vitamina C și betacaroten, un antioxidant care dă culoarea fructelor și legumelor. Leguma ajută la combaterea inflamațiilor și este o sursă bună de folat și potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Fasolea verde este, de asemenea, o sursă bună de proteine și fibre, care ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, fasolea verde este bogată în clorofilă, fiind recomandată de specialiști în prevenirea apariției unor tipuri de cancer.

Fasolea verde reglează nivelul glicemiei, reduce stările de depresie și scade apetitul

Fasole verde cu semințe de susan și sâmburi de dovleac. Delicioasa rețetă de început de an a Laurei Cosoi
Fasolea verde, excelentă pentru anemici

Grație conținutului mare de fier, este excelentă și împotriva anemiilor dar contribuie și la aspectul sănătos al unghiilor și părului.

Fasolea verde alungă stările de slăbiciune, are efecte diuretice și depurative, detoxifică organismul, reglează nivelul glicemiei și contribuie la reducerea stărilor de depresie. Nu în ultimul rând, scade apetitul, protejează împotriva amețelii, previne sângerările abundente și favorizează absorbția calciului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri