Simona Ionescu / Redactor Șef

Fiul lui Theo Rose și al lui Anghel Damian are nașă o mare vedetă. Lumea abia descoperă gradul de rudenie

Fiul lui Theo Rose și al lui Anghel Damian are nașă o mare vedetă. Lumea abia descoperă gradul de rudenie
Theo Rose nu este singura vedetă a familiei. Ea mărturisea că a moștenit talentul de la mama sa și chiar a oferit dovezi în acest sens. Mama ei cântă foarte frumos, însă nu a urmat o carieră în domeniu. Talentul, însă, l-a transmis. Dacă mezina, Theo, este deja o supervedetă, capabilă să abordeze orice gen muzical, ba chiar și actoria, cealaltă fată a familiei este la rândul ei plină de talent.

Lumea abia descoperă ce mare vedetă este sora lui Theo Rose, deși ea s-a lansat în showbiz înaintea ei. Raluca Diaconu, sora mai mare a lui Theo Rose și nașa fiului acesteia, Sasha, este amfitrioana matinalului de la Etno TV și o cunoscută cântăreață de muzică populară. Emisiunea pe care aceasta o moderează se numește „Dimineți cu cântec”, iar Raluca, acum în vârstă de 38 de ani, spune că implicarea în emisiune i-a dat prilejul să se apropie de cei de acasă și să reînvețe recunoștința, de la invitații ei.

Sora lui Theo Rose este prezentatoarea matinalului de la etno TV (Instagram)

„Totul este firesc: ne trezim devreme, ne facem diminețile mai frumoase, ne propunem să începem ziua cu zâmbetul pe buze, cu gândul la valorile tradiționale: dragostea și credința. Și ne dorim să transmitem o energie benefică, o stare de bine care să conteze pentru cei care ne urmăresc la Etno TV.

Theo Rose alături de sora ei și tatăl lor. Bărbatul e foarte mândru de fiicele sale talentate (Instagram)

Este proiectul pe care l-am așteptat și care a venit la momentul potrivit în cariera mea, dându-mi prilejul de a mă apropia și mai mult de cei de acasă, de a mă reîntâlni cu artiștii, cu colegii de scenă, dar și de a cunoaște oameni noi, oameni interesanți, care aduc o contribuție de frumos lumii în care trăim”, a dezvăluit sora lui Theo Rose într-un interviu pentru Taifasuri.

19 februarie, ziua care o leagă de Irina Loghin

Raluca nu este o novice în televiziune. De fapt, ea are o carieră în audiovizual de 10 ani. În tot acest timp, a avut însă emisiuni difuzate seara.

Raluca Diaconu este conștientă și recunoscătoare că s-a născut talentată. Știe exact de unde vine talentul de care se bucură din plin atât ea, cât și sora ei mai mică, Theo Rose. Nu doar mama lor cântă, ci și ambele lor bunici au avut acest dar.

Raluca Diaconu este o cântăreață de muzică populară de mare succes (Instagram)

În plus, Raluca crede că orientarea ei spre această carieră are legătură și cu una dintre „privighetorile” scenei de folclor. Este născută în aceeași zi cu Irina Loghin, pe 19 februarie. „Am simțit dintotdeauna că avem o conexiune”, mărturisește sora lui Theo Rose. Și-a făcut debutul pe scenă interpretând un cântec din repertoriul acesteia. Apoi, viața i-a scos-o în față ca invitată în emisiune, astfel că a reușit să o cunoască și ca om, apreciind-o și mai mult. O admiră pentru muzica ei, dar și pentru credința puternică în Dumnezeu.

„O țineam pe ea în brațe, așa cum îl port acum pe Sasha, și îi cântam”

Despre sora ei, spune că este „darul lui Dumnezeu”, după cum îi și traduce numele, din greacă. Raluca a fost cea care i-a insuflat lui Theo Rose dragostea de muzică încă din primii ani ai copilăriei. „Am învățat-o și am instruit-o cât de bine am putut și am știut în anii copilăriei și adolescenței sale, însă ea este plină de talent, are multe daruri, e muncitoare, e ambițioasă, e deosebit de generoasă, are o capacitate imensă de a dărui și de a se dedica pasiunilor sale pentru muzică, televiziune, film”, a mărturisit vedeta Etno TV.

Theo Rose și sora ei mai mare, Raluca Diaconu, au o relație aparte (Taifasuri)

Ea a povestit și cele mai emoționante amintiri pe care le are cu sora sa mai mică. „Una dintre cele mai dragi amintiri este când o țineam pe ea în brațe, așa cum îl port acum pe Sasha, și îi cântam până adormea. Apoi, este o amintire neprețuită de când am mers cu ea la primul festival-concurs de muzică ușoară, la care, după ce a cântat superb, a venit fugind, plângând de emoție, în brațele mele. Atunci a obținut primul premiu I la un astfel de concurs. Amândouă am fost foarte mândre”, a mai spus în același interviu.

Sora lui Theo Rose, dublu licențiată la insistențele părinților

La insistențele părinților, Raluca Diaconu a urmat două facultăți. Ea este absolventă de Pedagogie Muzicală, dar și de Jurnalism. Legătura cu părinții este puternică și acum. Sora lui Theo Rose mărturisește că mama ei îi gătește deseori, iar tatăl o duce la cele două centre culturale din Prahova unde susține cursuri de canto muzică populară.

Raluca Diaconu a strâns în jurul ei peste 50 de copii, de la ambele centre culturale, talentați și dornici să descopere frumusețea cântecelor populare. Pe de altă parte, cele două surori talentate au multe piese în duet. Primele au fost „Sângele apă nu se face!”, „Mamă dragă, fii voioasă!”, „Cântă, joacă și iubește!”, piese compuse de Raluca. Cele două surori mai au și un colind în colaborare cu Damian Brothers, care se numește „Busuioc verde pe masă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre