Simona Ionescu / Redactor Șef

Gem de prune franțuzesc, rețeta celor mai bune gospodine. Simplu de făcut!

Gem de prune franțuzesc, rețeta celor mai bune gospodine. Simplu de făcut!
Orice îndrăgostit de gem de prune, va găsi în această rețetă franțuzească perfecțiunea. Simplu de făcut și cu un gust desăvârșit, e tot ce aveți nevoie pentru o iarnă așa cum v-o doriți?

Ce poate fi mai gustos decât un gem de prune care să satisfacă cele mai fine gusturi? Încercați rețeta franțuzească, pentru că nu veți regreta.

Ingredientele necesare

Pentru a realiza un gem de prune franțuzesc așa cum scrie la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de prune (puteți folosi și piersici sau nectarine), 750 g de zahăr, 1 lingură cu suc de lămâie. Opțional: extract de vanilie sau o păstaie de vanilie, scorțișoară, ghimbir, un lichior la alegere.

Mod de preparare

Prunele trebuie tăiate în două și curățate de sâmburi (nu le decojiți). Puneți prunele într-o cratiță, împreună cu zahărul și sucul de lămâie, amestecați bine și lăsați să stea peste noapte. Transferați apoi într-o oală mare și aduceți la punctul de fierbere la foc mediu-mare.

Dacă doriți un gem fără bucăți de fructe, pasați prunele cu mixerul. Aduceți din nou la fierbere, apoi reduceți focul la mediu. Amestecați constant cu o lingură de lemn. Amestecul va fierbe și va crește în volum. Scoateți spuma care s-a format și aruncați-o.

Curățați bine marginile borcanelor înainte de a pune capacele

Gem franțuzesc de prune, o minunăție pentru iarnă

Amestecați ușor gemul la intervale scurte de timp pentru a preveni lipirea acestuia de fundul cratiței. După aproximativ 25 de minute începeți să testați gemul punând o cantitate mică pe o farfurie rece. Lăsați să se întărească 30 de secunde și vedeți dacă are consistența dorită.

Dacă doriți un gem mai gros, mai lăsați la fiert. Puneți gemul în borcane fierbinți, sterilizate și sigilați. Înainte de a aplica capacele, curățați bine marginile borcanelor. Puneți din nou în apă clocotită (opriți focul) pentru încă 20 de minute.

Beneficiile consumului de prune

Potrivit specialiștilor, prunele conțin multe vitamine și minerale, pe lângă fibre și antioxidanți care pot ajuta la reducerea riscului de apariție a mai multor boli cronice.

Puteți consuma prune proaspete sau uscate, ultimele fiind cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc împotriva constipației și a osteoporozei. Prunele contribuie la scăderea zahărului din sânge și sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri