Simona Ionescu / Redactor Șef

În plin scandal conjugal, Diana Șoșoacă își amintește cum o trata tatăl ei. „Iarna era și mai rău”

În plin scandal conjugal, Diana Șoșoacă își amintește cum o trata tatăl ei. „Iarna era și mai rău”
Diana Șoșoacă i-a povestit lui Dan Bittman despre copilărie și tratamentul la care era supusă de tatăl său. Senatoarea a spus și ce dorință are.

Femeia războinică a României, Diana Șoșoacă, a povestit despre copilărie, tatăl său și sporturile pe care le-a practicat. Are și o ultimă dorință… șocantă.

Cu ceva timp în urmă, Diana Șoșoacă a stat la taclale cu Dan Bittman și a povestit lucruri pe care nu le-a cunoscut nimeni despre copilărie. Familia senatoarei din partea tatălui are origini în Macedonia, iar tatăl Dianei a supus-o unui tratament care nu-i era pe plac fetiței, dar ulterior a realizat că i-a prins foarte bine.

„A făcut și cu mine de câteva ori”

„ (…) dimineața, la ora 6:30, mă trezea, mâncarea era: ouă crude cu lapte de capră, după care ne duceam la râu și trebuia să am două ore de înot în apa aceea. Iarna era și mai rău. Tata întotdeauna se îngropa în zăpadă. Își cronometra cât de mult poate rezista și asta a făcut și cu mine de câteva ori. Eu m-am călit și mi-a prins foarte bine”, a povestit senatoarea.

„Am făcut și balet și gimnastică”

De asemenea, Șoșoacă a declarat că a făcut mult sport în viață, de la „atletism fond, 5000”, la „balet și gimnastică” și are rezistență. Recunoaște că i-a plăcut mult să citească, dar pentru că „mama îmi închidea lumina, bunicul mi-a dat o lanternă: Ia lanterna asta și citește după ce îți închide fiica-mea lumina”, și-a amintit senatoarea.

Cum a salvat străbunica locuitorii din Otopeni în vremea foametei

Diana Șoșoacă moștenește dârzenia și puterea și de la străbunica sa, care a crescut singură cinci copii, iar comuniștii i-au luat tot. O femeie cu suflet mare, care în perioada foametei le-a dat pâine locuitorilor din Otopeni, gratis, timp de un an. „Îmi povestea cum aruncau sacii cu bani în foc, pentru că nu mai aveau nici o valoare, zeci de saci.

În anii 40 și ceva aveau singura brutărie din Otopeni și când a fost foametea din 47-48, a întreținut tot Otopeniul cu pâine pentru toate familiile timp de un an. Dacă nu ar fi fost străbunica mea să le dea gratis pâinea, Otopeniul nu ar fi supraviețuit. Avem un loc în strană, e celebră.

„Nu vă dau nimic, al meu e pământul, n-am să mor niciodată”

Săraca, veneau peste ea, de la partid, de la financiar, că a avut trei camere în casă și una i-au luat-o și au făcut-o cofetărie. Tot timpul se lupta cu toată lumea să salveze casa și ăia 500 de metri din fața casei. (…) Se ciondănea cu bunicul, care era un tip vertical, oltean… Când veneau să-i ia pământul ea spunea săraca: <<Nu vă dau nimic, al meu e pământul, n-am să mor niciodată>>. Și bunicul spunea: <<Ei, oi trăi-o și tu o sută, două, trei de ani, dar până la urmă oi mierli-o și tu odată>>. Și după aia începeau să râdă amândoi”.

„Luați frumos beton, turnați și o să fiu Statuia Libertății”

Absolventă a Universității Româno-Americane, Diana Șoșoacă și-a făcut carieră în avocatură și are la activ trei căsătorii și doi copii. Chiar dacă are mulți ani înainte de trăit, senatoarea s-a gândit și la momentul sfârșitului și are o dorință. „Eu le-am spus un lucru alor mei, e scris, e testament. Pe mine vreau să mă îngropați în picioare. S-au blocat și preoții cărora le-am spus. Luați frumos beton, turnați și o să fiu Statuia Libertății”, a relatat Șoșoacă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre