Simona Ionescu / Redactor Șef

Lui Laurențiu Reghecampf i se năruie planurile de „un nou început”. E la un pas de dezastru

Lui Laurențiu Reghecampf i se năruie planurile de „un nou început”. E la un pas de dezastru
După ce a fost nevoit să încheie înainte de termen contractul cu Universitatea craiova, se pare că Laurențiu Reghecampf se pregătește să reia scenariul. Antrenorul în vârstă de 47 de ani e la un pas să își încheie  mandatul la Neftchi Baku după doar un sezon, conform ultimelor informații apărute în Azerbaidjan.

Mai exact, Laurențiu Reghecampf ar urma să fie demis de Neftchi dacă echipa pe care o antrenează va fi eliminată din Cupă. Echipa pe care o pregătește Reghecampf, Neftchi ocupă locul 3, cu 61 de puncte, în campionatul azer, la 17 lungimi de liderul Qarabag și la 10 sub rivala locală Sabah Baku. Echipa mai are de disputat cinci etape în campionat. Conform presei sportive, echipa are asigurată poziția a treia, care o va duce duce în preliminariile Conference League, însă conducerea echipei nu este deloc încântată de rezultatele din acest sezon.

Echipa nu a atins performanțele pe care s emiza, conducerea e supărată rău

Marea problemă este că Neftchi riscă să fie eliminată și din Cupa Azerbaidjanului. Gruparea din Baku a pierdut primul meci din semifinale, cu un scor de 0 – 1 cu sportivii de la Turan. În acest context,  încheierea sezonului fără niciun trofeu ar atrage imediat demiterea lui Laurențiu Reghecampf, susține publicația azeră Sportinfo.

„Conducerea i-ar fi pregătit deja lui Reghecampf biletele pentru România. Dacă nu va reuși să se califice în finală, va fi o schimbare de antrenor la Neftchi”, a scris sursa citată. Neftchi Baku are programat acasă returul cu Turan, din semifinalele Cupei, miercuri, de la ora 19:00.

Laurențiu Reghecampf a recunoscut că știe ce-l așteaptă

După ultimul meci din campionat, finalizat la egalitate, scor 1 – 1 contra lui Sabail, inclusiv Reghecampf admitea că returul din semifinalele Cupei ar putea fi decisiv pentru viitorul său. „Sper că vom ajunge în finala Cupei. Mă aștept la jocuri mai bune din partea elevilor mei în campionat. Vom analiza partidele spre final, apoi vom trage o linie. Le-am spus jucătorilor că trebuie să câștigăm un trofeu în acest sezon”, a declarat Laurențiu Reghecampf, săptămâna trecută.

Ce rezultate a obținut Reghecampf

De când antrenează echipa azeră, Laurențiu Reghecampf a avut 38 de meciuri în care au fost înregistrate 21 de victorii, 7 remize și 10 înfrâgeri. Media de puncte per meci este, conform presei sportive, de 1,84. În sezonul trecut, Laurențiu Reghecampf a antrenat echipa  Universitatea Craiova, pe care a preluat-o în iulie 2021, încheind pe locul 3 în campionat, după care și-a încetat colaborarea, cu ceva timp înainte de finalul contractului. Ulterior a preluat Neftchi Baku.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre