Simona Ionescu / Redactor Șef

Lumea actorilor, din nou în doliu. S-a stins „un gigant frumos cu o inimă de aur”, foarte cunoscut în străinătate

Lumea actorilor, din nou în doliu. S-a stins „un gigant frumos cu o inimă de aur”, foarte cunoscut în străinătate
A fost renumit în lumea cinematografică din Spania, țară în care a ales să locuiască de ceva vreme.

Anul trecut părea că a scăpat de o boală cruntă. Din păcate, anul acesta inima lui a cedat.

Lumea artistică, din ce în ce mai săracă. S-a stins „un gigant frumos cu o inimă de aur”

Doar 42 de ani. Atât a stat pe pământ renumitul actor Florin Oprițescu, care a făcut furori în Spania, fiind cunoscut mai ales pentru rolurile din ”Mar de Plástico” și ”La Unidad”. Acesta a trecut la cele veșnice vineri, 27 noiembrie 2021, în urma unei maladii grave.

Anul trecut actorul anunțase că are leucemie, dar că a scăpat cu ajutorul fiului său, de la care medicii i-au transferat celule stem și măduvă osoasă. Potrivit presei spaniole, decesul acestuia a surprins pe toată lumea. Actorul era căsătorit cu o braziliancă și avea doi copii.

Mesaje tulburătoare de la colegi

Imediat colegii au început să transmită mesaje de condoleanțe, aceștia fiind în stare de șoc. ”Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya. Nimeni altul decât cel care l-a interpretat pe colonelul Tamayo din ”La casa de papel”.

Avea mare credință în Dumnezeu

Cei care l-au cunoscut știau că actorul avea o relație strânsă cu Divinitatea și mergea deseori la biserică. ”Cu profundă durere vă anunțăm trecerea către Împărăția Tatălui Ceresc, a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a Duhului Sfânt a celui care a fost creștin, prieten, soț bun și tată desăvârșit, domnul Florin Oprițescu, actorul romanilor din Spania.

Îl cunoșteam de 20 de ani. Smerit, cu chipul frumos al unui cavaler medieval care-și îndreapta întreaga ființă spre Regatul Cerurilor, Florin m-a așteptat pentru a-i pregăti lunga călătorie cu Sfânta Liturghie și, apoi a primit Trupul și Sângele Domnului cele de viață făcătoare.

Comunitatea parohiala a Sfântului Gheorghe din Barcelona a pierdut un creștin și prieten bun și a câștigat un rugător. Domnul să te odihnească în pace prieten bun și drag”, a scris o altă prietenă.

A ajuns în Spania cu 20 de ani în urmă

Florin Oprițescu a plecat în Spania când avea doar 21 de ani, iar primii cinci ani a lucrat ca bucătar, apoi în domeniul construcțiilor. La restaurant și-a cunoscut soția, pe Rosi. Întâmplarea a făcut să rămână la un moment dat fără serviciu și să joace figurant în mai multe filme. Atunci a înțeles că aceasta îi este menirea. Ulterior s-a înscris la un curs de actorie la Barcelona și până la succes nu a mai fost decât un pas.

Sursă foto: mayte ortega

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre