Simona Ionescu / Redactor Șef

Noi vești despre Michael Schumacher. Fostul pilot renunță la ceva prețios

Noi vești despre Michael Schumacher. Fostul pilot renunță la ceva prețios
De când Michael Schumacher a avut accidentul teribil la schi în urmă cu 10 ani, puține lucruri s-au știut despre el și starea sa de sănătate. Acum însă, apar noi vești, căci Michael Schumacher a decis că renunță la ceva prețios.

De când a avut accidentul la schi în urmă cu 10 ani, familia lui Michael Schumacher a fost extrem de secretoasă în ceea ce privește starea de sănătate a acestuia. Soția sa, Corinna, a avut grijă de fostul pilot de Formula 1 în tot acest timp și l-a protejat de ochii curioșilor. Acum, noi vești vin cu privire la Michael Schumacher, căci s-a aflat că acesta renunță la ceva prețios: colecția sa impresionantă de ceasuri. 

Corinna are grijă de Michael Schumacher de 10 ani, de când acesta a suferit accidentul la schi

Conform raportărilor, dar și a anunțurilor făcute de celebra casă de licitații Christie’s, opt ceasuri de lux din colecția personală a lui Michael Schumacher urmează a fi scoase la licitație în luna mai a acestui an, conform unei decizii luate de familia pilotului. 

Ceasuri personalizate primite de la directorul Ferrari, printre piesele licitate 

Michael Schumacher, care a câștigat de șapte ori Campionatul mondial de Formula 1, a adunat o colecție incredibilă de ceasuri în timpul carierei sale, inclusiv două piese personalizate primite de la fostul director executiv al Ferrari, Jean Todt.

Un ceas personalizat Audemars Piguet Royal Oak ce i-a aparținut lui Schumacher va fi, de asemenea, scos la licitație și ar putea fi vândut cu până la £340.000.
Sursa foto: Daily Mail / Christie’s

Printre cele opt ceasuri care vor fi puse în vânzare se află creații ale brandurilor F.P. Journe, Rolex și Audemars Piguet. Ceasul unicat F.P. Journe Vagabondage 1 al lui Schumacher este așteptat să genereze cea mai mare vânzare, cu o estimare între £1,4 și £2,7 milioane, plasată de renumita casă de licitații Christie’s.

Ceasul unicat primit de la Ferrari, atracția principală

Ceasul a fost un cadou de la Todt după ce Schumacher a câștigat al șaptelea său titlu mondial în timp ce concura pentru Ferrari în 2004. Acesta prezintă un design unic cu marca Ferrari, designul cască al lui Schumacher și ecusoanele reprezentând cele șapte titluri mondiale ale sale încapsulate în piesa incredibilă realizată manual.

De asemenea, are un mesaj personal gravat de la Todt care spune: ‘Xmas (trad. Crăciun) 2004 – Jean Todt pentru prietenul meu Michael Schumacher’.

Un Rolex iconic, printre cele 8 vândute de Schumacher

Un alt ceas personalizat Audemars Piguet Royal Oak va fi, de asemenea, pus în licitație și ar putea fi vândut pentru până la £340.000.

Se așteaptă ca ceasul unicat F.P. Journe Vagabondage 1 al lui Schumacher să genereze cea mai mare vânzare, cu o estimare între £1,4 milioane și £2,7 milioane
Sursa foto: Daily Mail / Christie’s

Un Rolex iconic, Daytona Paul Newman din oțel inoxidabil, va fi, de asemenea, inclus și a fost descris de șeful departamentului de ceasuri al lui Christie’s, Remi Guillemin, ca fiind „unul dintre cele mai iconice ceasuri făcute vreodată de Rolex.”  Cinci ceasuri FP Journe în ediție limitată din 2004 vor completa colecția de opt piese.

Licitația are loc la Geneva în luna mai și estimează un câștig de 5 milioane de lire 

Comentând despre viitoarea vânzare, care se așteaptă să strângă în jur de 5 milioane de lire sterline, casa de licitații care prezintă ceasurile a declarat: „Christie’s își exprimă sincerele mulțumiri familiei Schumacher pentru încrederea acordată și dorința lor de a împărtăși aceste capodopere cu alți colecționari pasionați din întreaga lume.

Ceasul unicat F.P. JOURNE al lui Schumacher este deja afișat pe site-ul Christie’s.
Sursa foto: Captura ecran Christie’s

Suntem mândri să prezentăm aceste ceasuri iconice și unice aparținând uneia dintre cele mai celebre legende ale Formulei 1. Un moment excepțional, atât pentru iubitorii de ceasuri, cât și pentru cei pasionați de Formula 1. Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu colecționarii pasionați în timpul expozițiilor noastre internaționale și la licitația din 13 mai de la Geneva”, a transmis Christie’s. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre