Simona Ionescu / Redactor Șef

Premierul Nicolae Ciucă și-a ales purtător de cuvânt un jurnalist cu deschidere euro-atlantică. Este Dan Cărbunaru

Premierul Nicolae Ciucă și-a ales purtător de cuvânt un jurnalist cu deschidere euro-atlantică. Este Dan Cărbunaru
Noul premier vrea să își depășească predecesorii în materie de comunicare, astfel că, deși abia a fost numit, a făcut primul anunț important. El își ia purtător de cuvânt un om cu deschidere spre Europa și America.

Premierul Nicolae Ciucă și-a ales purtătorul de cuvânt, un jurnalist cunoscut și apreciat. Este vorba de Dan Cărbunaru. Acesta a fost, până recent, purtătorul de cuvânt al Marii Loje Naționale din România. A ieșit cu totul  din masonerie, și a renunțat și la funcția aceea,  acum două luni.

Jurnalistul Dan Cărbunaru urmează să își preia atribuțiile de purtător de cuvânt al Guvernului Ciucă, în următoarele zile.

Cine este Dan Cărbunaru

Dan Carbunaru este CEO și fondatorul publicației online Calea Europeana, lansată în 2009, o platformă multimedia ce promovează relatiile europene și trans-atlantice.

Conform CV-ului său, a fost corespondent la Bruxelles pentru Calea Europeana. El este acreditat pe termen lung la Instituț. Ca membru al delegației române de presă acreditate pe lângă Președinția României, a relatat cele mai importante momente după aderarea țării noastre la UE.

Dan Cărbunaru are 43 de ani. Născut la Brăila, a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti, în 2.000. Lucrarea sa de Diplomă a fost „Securitatea în Spatiul Comunitar”. El a absolvit și Colegiul Național de Apărare. De asemenea a urmat și cursurile Colegiului Naţional de Informaţii.

El a lucrat ca jurnalist pentru agenția de presă Mediafax, dar și pentru publicațiile Adevărul și Gândul. În anul 2006 a lansat proiectul Calea Europeană, o emisiune realizată în cadrul postului B1 TV. Săptămânal, timp de șase ani, a abordat teme de relevanţă naţională şi europeană. Din 2013, emisiunea s-a mutat la TVR1.

Dan Cărbunaru a fost un jurnalist care nu a făcut niciodată presă de activist și nici simpatiile politice nu și le-a exprimat în articole. Există speranța că premierul Ciucă a ales bine.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre