Simona Ionescu / Redactor Șef

Primul elev cu COVID-19 în România. O fetiță de 8 ani a luat virusul de la bunica

Primul elev cu COVID-19 în România. O fetiță de 8 ani a luat virusul de la bunica
Primul elev cu COVID-19, după începerea școlii, a fost depistat în București, la o școală din Sectorul 6. Este o fetiță, elevă în clasa a II-a.

UPDATE. Ora 12.15. Încă patru elevi și o profesoară, toți din sectorul 4, din Capitală, sunt sunt infectați cu COVID-19, informeză Antena 3.

Primul elev cu COVID-19, după începerea școlii, a fost depistat în București. Testele au confirmat că fetița a luat virusul de bunică. Astfel, ea nu a mai venit la ore începând de marți, 9 februarie.

Primul elev cu COVID-19 în România, o elevă din clasa a II-a

Primul elev cu COVID-19 din România este vorba despre o fetiță din clasa a doua, elevă la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6, scrie evz.ro.

Fetița a luat virsul de la bunica sa, care a fost depistată cu noul coronavirus. Testele au confirmat că fetița a luat virusul de bunică. Eleva nu a mai venit la ore începând de marți, 9 februarie.

În aceeași zi, conducerea școlii a transmis părinților celorlalți copii că aceștia trebuie să rămână acasă. Măsura a intrat în vigoare chiar de miercuri, 10 februarie.

Colegii fetiței vor rămâne în carantină timp de 14 zile și vor urma cursurile online, conform reglementărilor legale.

Primul elev cu COVID-19 în România. Scenarii pentru începerea școlii

Cursurile școlare se suspendă pentru 14 zile la apariția primului caz de coronavirus în școală. Prevederile se aplică în învățământul preșcolar și primar.

La gimnaziu și în clasele de liceu, în situația depistării unui caz de infectare, se declașează o anchetă epidemiologică.

DSP va decide dacă se suspendă cursurile la primul caz sau se așteaptă apariția celui de-al doilea.

„La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de evz.ro.

Autoritățile au stabilit trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în semestrul II. Acestea se aplică în funcție de incidența infectărilor cu noul coronavirus.

Primul scenariu, verde, a fost aplicat acolo unde incidența este sub 1 la mia de locuitori. În acest caz, toate școlile s-au redeschis fizic, iar copiii au mers la ore.

Scenariul 2, galben, s-a aplicat acolo unde incidența a fost sub 3 la mia de locuitori. Merg la grădiniță și la școală, copiii din ciclul preșcolar, din ciclul primar și din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

Scenariul roșu, se aplică acolo unde incidența este de peste 3 la mia de locuitori. Merg la școală și la grădiniță, copiii din ciclul preșcolar și din ciclul primar.


Horoscop Minerva – 11 februarie. Leilor li se deschid noi surse de venit

Exercițiile de respirație au devenit un trend în era COVID-19. Ce beneficii au acestea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre