Simona Ionescu / Redactor Șef

S-a mișcat pământul în Vrancea și Vaslui. Val de cutremure

S-a mișcat pământul în Vrancea și Vaslui. Val de cutremure
Val de seisme în România! Cinci cutremure s-au produs în noaptea de joi spre vineri, la un interval de câteva ore, în zona seismică Vrancea. Cel mai puternic seism a avut magnitudinea 4.2 pe scara Richter.

Cinci cutremure s-au produs în noaptea de joi spre vineri, 29/30 octombrie, la un interval de câteva ore, în zona seismică Vrancea. Patru dintre acestea au fost de suprafață, la adâncimi de 5- 6 km.

S-a mișcat pământul în Vrancea și Vaslui. Val de cutremure

Seismografele au avut treabă în noaptea de 29 spre 30 octombrie. S-a mișcat pământul, așa cum se întâmplă adesea atunci când pământul se răcește. Este semn că se acumulase multă energie în adânc, în zona seismică Vrancea.

  • Primul seism a fost joi, 29 octombrie, la ora 20:37:23, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, și a avut magnitudinea 3.0. Cutremurul a fost la adâncimea de 114 km. Cutremurul s-a produs l a 69 de km de Brașov.
  • Al doilea seism a fost la ora 22:00, în județul Vaslui, și a avut magnitudinea 2.9. Cutremurul s-a produs la doar 6 km adâncime, deci este posibil să fi fost simțit în localitățile din zonă.
  • Al treilea seism s-a produs la ora 22:14, tot în județul Vaslui, s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 6 km.
  • La ora 00:39 a avut loc un alt seism, în județul Vaslui, cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 8 km.
  • Al cincilea cutremur a fost cu magnitudinea de 2,6 și s-a produs la ora 00:43, în Vaslui, la adâncimea de 5 km.

De regulă, specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) spun că această activitate este normală și benefică pentru că se eliberează energia cumulată în adânc. Acum, însă, un reprezentant al INFP a declarat, pentru postul RTV, că nu au încă o explicație pentru cutremurele de la Vaslui în aceeași zi cu cel din Vrancea.


Au dat lovitura! Cine este noua voce PRO TV

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre