CRBL a fost eliminat din cadrul reality show-ului Survivor. Deși nu era o seară de eliminare, ci un consiliu de nominalizare, ba mai mult, echipa lui câștigase meciul, artistul a primit vestea șoc: echipa medicală a Survivor România 2022 a decis ca el să nu mai intre în competiție și să fie trimis acasă pentru investigații suplimentare și recuperare.
CRBL a fost foarte surprins de veste, spunând că nu se simte atât de rău încât să trebuiască să fie exclus din joc. A părăsit sala de consiliu și competiția cu lacrimi în ochi.
Ce problemă de sănătate are CRBL? EXCLUSIV
Publicația Rețete și Vedete a contactat un medic, care întâmplător urmărește acest show, și a tras câteva concluzii vizavi de felul în care s-a prezentat CRBL în ediția de astăzi și de simptomele pe care le-a descris. Vă relatăm opinia medicului, cu mențiunea că acesta a dorit ca identitatea să-i fie păstrată anonimă.
„CRBL nu a dat semnale negative în privința sănătății sale, cel puțin nu au fost arătate pe micile ecrane. A înfruntat fiecare probă cu forță și fără să se manifeste altfel decât un bărbat de 43 de ani, cu un mic surplus de greutate și fără o condiție fizică de sportiv de performanță. Luni seară au fost prezentate două momente alarmante”, spune medicul consultat de noi. Din fericire, boala lui CRBL poate fi ținută sub control și chiar vindecată rapid, dacă apelează la investigații suplimentare și urmează tratamente de specialitate.
A văzut negru în fața ochilor
„Când CRBL a fost întins pe jos de medicul de la Survivor (n. tata Teo), ei deja discutaseră simptomele prezente. Pe TV s-a văzut doar că acesta s-a întins pe spate și a spus că în momentul în care stă culcat nu mai simte presiune și cefalee (n. durere de cap). În plus, și mai grav!, a spus că a avut câteva momente în care vederea i s-a întunecat, că a văzut negru în fața ochilor. Acestea pot fi semnale de boală arterială carotidiană. Un blocaj al fluxul sangvin la nivelul carotidei către ochi și creier. Un astfel de eveniment poate un accident ischemic tranzitoriu”, a explicat medicul. „Pot fi și alte cauze, însă cred că posibilitatea unei astfel de afecțiuni i-a făcut pe cei de la Survivor să îl trimită pe CRBL acasă pentru investigații amănunțite. Și bine au făcut”, a cochis doctorul.
Ce este boala carotidiană?
Potrivit site-ului Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară:
Cuvantul carotida vine din limba greaca si inseamna „a amorti”, ceea ce nu trebuie sa ne mire, daca ne gandim ca presiunea aplicata pe arterele carotide (strangularea gatului) provoaca inconstienta rapida a victimei. Boala carotidiana este o problema serioasa de sanatate, deoarece ea poate produce accident vascular cerebral (AVC).
Creierul primeste sange cu oxigen si substante nutritive prin 4 artere: 2 artere carotide si 2 artere vertebrale. Ateroscleroza carotidiana (boala carotidiana) se produce cand arterele se ingroasa cu depozite de colesterol si calciu, fiind pe locul 3 ca frecventa dupa arterele coronare si cele ale membrelor inferioare. Aceste placi de ateroscleroza ingusteaza arterele si ingreuneaza sever scurgerea sangelui catre creier sau se pot rupe, asa incat bucati din ele vor bloca vase de sange mai fine de la nivelul creierului. In ambele cazuri creierul nu mai primeste suficient sange ceea ce provoaca AVC cu paralizia unei jumatati a corpului si a fetei sau cu moarte. Aproape un sfert din accidentele vasculare cerebrale au ca si cauza ingustarea arterelor carotide.
Cum se manifesta boala carotidiană?
Atentie! O treime din pacientii care trec printr-un AIT vor face un AVC grav, permanent.
Daca boala carotidiana nu produce simptome inainte de a fi detectata, ea este considerata asimptomatica. Cu toate acestea, sangele care curge printr-o ingustare a arterei produce un sunet, numit suflu, care poate fi ascultat cu un stetoscop plasat pe gat si care il va determina pe medic sa indice un test imagistic a arterelor carotide.”, titrează sursa citată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook