Simona Ionescu / Redactor Șef

Statuia prințesei Diana ar putea să nu îi unească pe fiii ei, prinții Harry și William

Statuia prințesei Diana ar putea să nu îi unească pe fiii ei, prinții Harry și William
Prințul Harry a fost atât de „șocat” de „primirea rece” din partea familiei sale la înmormântarea prințului Philip, încât ar putea să evite o nouă revedere cu ei la dezvelirea statuii Dianei, în vară, susține un expert regal.

Experții regali iau în calcul lipsa prințului Harry de la momentul în care statuia prințesei Diana va fi dezvelită, în vara acestui an. Prințul Harry a fost atât de „șocat” de „primirea foarte, foarte rece” din partea familiei regale după ce a zburat pentru înmormântarea bunicului său, prințul Philip.

Ducele de Sussex, în vârstă de 35 de ani, care locuiește într-o casă de 14,7 milioane de dolari din Santa Barbara, California, împreună cu soția Meghan Markle și fiul lor Archie, ar urma să se întoarcă în Marea Britanie în această vară pentru a dezveli statuia prințesei Diana.

Cu toate acestea, vorbind cu talkRADIO, expertul regal Russell Myers s-a întrebat dacă va avea loc vizita și a comentat: „Unele părți din familie i-au oferit o primire înghețată și poate că asta l-a șocat oarecum”. El a continuat spunând cum ducele de Sussex ar putea folosi nașterea celui de-al doilea copil al său ca „scuză convenabilă” pentru a nu „înfrunta familia”.

Statuia Dianei, ultimul proiect împreună al prinților Harry și William

Statuia a fost comandată pentru a marca cea de-a 20-a comemorare a morții prințesei Diana. Și pentru a recunoaște impactul ei pozitiv în Marea Britanie și în întreaga lume, scrie Daily Mail. Cei doi frați, prinții Harry și William, au anunțat realizarea statuii mamei lor, prințesa Diana, în urmă cu doi ani. Inițiativa este una dintre puținele lor întreprinderi rămase după ce a intervenit ruptura între ei și mutarea lui Harry în SUA.

Acesta va fi instalat în „Grădina Scufundată” a Palatului Kensington. Statuia va fi dezvelită la 1 iulie 2021, marcând a 60-a aniversare a Prințesei.

Sculptorul statuii care o reprezintă pe Diana este Ian Rank-Broadley. El este recunoscut pentru portretele reginei, care au apărut pe toate monedele din Marea Britanie și Commonwealth din 1998 încoace. De asemenea, a proiectat o monedă de aur care marchează jubileul de diamant al Reginei în 2012.

Nașterea fetiței ar putea fi scuza lui Harry ca să nu participe la ceremonie

Gazda emisiunii, Kevin O’Sullivan, a explicat cum prințul Harry arăta „foarte neobișnuit” în timpul înmormântării ducelui de Edinburgh.

El a continuat: „Mă întreb dacă a avut parte de o primire foarte, foarte rece? Am citit că unii reprezentanți din familia regală l-au blocat literalmente. Și nici măcar nu au vorbit cu el. Cred că poate a fost un pic șocat de primirea rece pe care a primit-o din partea familiei sale. Se  pune întrebarea: va reveni pentru dezvelirea memorialului Diana, să fie alături de fratele său în iulie? Sau va ieși din asta?”

Expertul regal Russell Myers a răspuns. „Mi se spune că este încă dornic să vină. Ambele tabere sunt. Cu siguranță Kate și William îl vor întâmpina dacă vrea să se întoarcă. Intenția lui este să revină. Ne putem întreba, dacă soția lui care tocmai va avea încă un copil va veni. Sunt sigur că ar putea sări cu un avion privat și să facă o vizită”. Pe de altă parte, nașterea fetiței cuplului ar putea fi scuza ideală pentru ca Harry să nu apară.

„Cred că multe vor determina ce se va întâmpla în perioada interimară. Unii reprezentanți ai familiei i-au dat o primire înghețată și poate că asta l-a șocat oarecum. Nu cred că ne dăm seama de consecințele acelui interviu dat lui Oprah Winfrey de ceva timp. Poate că odată ce vom reveni la un pic de normalitate, restul familiei va începe să se gândească la asta puțin mai atent. S-ar putea să nu fie o veste bună pentru Harry”, a mai detaliat expertul regal.

Negocieri financiare înainte de Megxit

Prințul Harry și Meghan Markle le-au spus consilierilor regali „nu ne puteți opri să facem ceea ce vrem”. Afirmațiile vin în ciuda faptului că Harry i-a spus lui Oprah în interviul bombă al  cuplului că nu s-au făcut planuri înainte ca Megxit să fie anunțat în ianuarie anul trecut.

De asemenea, s-a dovedit că perechea a purtat discuții cu o companie americană susținută de 1,3 miliarde de lire sterline, cu un an înainte să renunțe la funcțiile regale. Harry, în vârstă de 36 de ani, și Meghan, în vârstă de 39 de ani, ar fi avut mai multe întâlniri cu Quibi. Acesta e un serviciu de streaming video dispărut acum. Negocierile datau de la începutul anului 2019 până după ce ducii au renunțat la funcția de regală în ianuarie trecut.

Prințul Harry s-a întors de la Sandringham pentru a întâlni directori ai companiei americane din Londra, potrivit Daily Telegraph. Un acord pentru el de a furniza conținut pe platformă ar fi atins stadii avansate, dar în cele din urmă a căzut, deoarece aplicația nu a reușit să meargă.

Vanity Fair a susținut, de asemenea, că cuplul a fost abordat de fondatorul Quibi, Jeffrey Katzenberg și CEO-ul acestuia, Meg Whitman. În ciuda acestui fapt, în timpul interviului bombă cu Oprah Winfrey, ducii de Sussex au susținut că „nu aveau un plan” atunci când au părăsit familia regală.

De ce e supărat prințul William pe fratele său, prințul Harry

Se spune că prințul William este furios legat de spusele lui Harry și Meghan în interviul cu Oprah. Asta după ce perechea a adus acuzații de rasism în familia regală. Ei au susținut că un membru – pe care nu l-au numit – a întrebat ce culoare va avea pielea lui Archie, când Meghan era însărcinată.

Interviul a venit după ce ducele de Cambridge a fost supărat de modul în care ducii de Sussex au „insultat-o” pe regină. Au avut un răspuns „nerespectuos” la interdicția de a utiliza cuvântul „regal” în viitoarele lor întreprinderi, când au anunțat că vor părăsi viața regală.

Sursa foto: Instagram

Ce legătură are castorul cu aroma de vanilie. Răspunsul este unul nebănuit

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre