Simona Ionescu / Redactor Șef

Sub plin asalt al rușilor, luptătorii ucraineni se distrează. Imagini uluitoare de pe front

Sub plin asalt al rușilor, luptătorii ucraineni se distrează. Imagini uluitoare de pe front
Sunt aproape 300 de zile de când a început războiul din Ucraina. bilanțul momentului nu este dintre cele mai fericite.

Rușii au lovit ținte din estul țării cu rachete, drone și obuze. Milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică, în contextul în care temperaturile au ajuns sub zero grade. Sub plin asalt al rușilor, care controlează jumătate din regiunea Donețk luptătorii ucraineni se distrează. Imagini fabuloase au fost distribuite pe rețelele sociale.

@jora_555 Слава Украине 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 #🤟😎 #👎👎👎Путин ♬ оригинальный звук – Jora😎🇺🇦🇺🇦🇺🇦😎

Semn că aceștia sunt foarte atenți și la imaginile pe care le pot arăta lumii. În timp ce fac lucruri amuzante purtând pe braț banderole cu steagul ucrainean.

Ce se mai întâmplă pe front, unde luptătorii ucraineni se distrează

Forțele rusești au atacat, săptămâna aceasta, ținte din estul și sudul Ucrainei cu rachete, drone și artilerie, a anunțat Statul Major General al acestei țări. Atacurile au lăsat milioane de oameni fără energie. Conform agențiilor de presă internaționale, Statele Unite au expediat prima parte a pachetului de ajutor din domeniul energiei către Ucraina.

Această primă tranșă a constat în echipamente din domeniul energiei electrice în valoare de aproximativ 13 milioane de dolari, a declarat unul dintre oficialii americani, citați de Reuters. O altă sursă a declarat că alte două încărcături de echipamente vor pleca din Statele Unite săptămâna aceasta.

Putin își anulează conferința de presă de final de an, transmite presa internațională. Iar acest lucru se întâmplă pentru prima dată în ultimii 10 ani. Conferința de presă era un element important în calendarul de apariții publice al lui Putin.  În schimb, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite vor avea discuții cu Rusia în această săptămână.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, le-a cerut liderilor UE să „garanteze continuarea sprijinului militar şi financiar pentru Ucraina” în cadrul summitului care va avea loc joi la Bruxelles. Miniștrii de externe ai Uniunii Europene au convenit să pună încă 2 miliarde de euro într-un fond care va fi folosit pentru a plăti sprijinul militar pentru Ucraina.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre