Simona Ionescu / Redactor Șef

Țiriac umblă la portofel și premiază regește olimpicii români. Nadia Comăneci l-a pus să pluseze

Țiriac umblă la portofel și premiază regește olimpicii români. Nadia Comăneci l-a pus să pluseze
Aproximativ 1 milion de euro cheltuie Ion Țiriac ca să premieze sportivii români care au obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Fostul mare tenismen miliardar nu se uită la bani pentru a susține sportul românesc. Era pregătit să cheltuie ceva mai puțin, dar i s-a atras atenția că nu a calculat bine.

Ion Țiriac umblă la portofel și premiază 22 de sportivi olimpici români după ce Nadia Comăneci l-a pus să pluseze. Inițial el a anunțat că va recompensa cu câte o mașină de lux, electrică, pe medaliații cu aur la Olimpiadă. Apoi a revenit și a anunțat că va premia 21 de medaliați români, însă prietena sa, marea sportivă Nadia Comăneci, prima din istoria mondială care a obținut nota 10 la jocuri olimpice, i-a atras atenția că trebuie  să reia calculul și să facă „+1”, adică să  mai adauge un sportiv.

Țiriac premiază regește olimpicii români

Surpriza pregătită de Ion Țiriac pentru medaliații olimpici români de la Paris a fost dezvăluită de fiul său, Ion Alexandru Țiriac. Acesta a anunțat că toți sportivii care au adus medalii României la Jocurile Olimpice din 2024 vor primi și premii speciale. Fiecare sportiv român medaliat la Paris va primi din partea lui Ion Țiriac câte o mașină de lux, cu o valoare de aproximativ 50.000 de euro. Dar, în plus, fiecare va primi și alte cadouri.

Țiriac junior a făcut anunțul în dimineața aceasta, pe Instagram: urmează surprize pentru olimpici

Țiriac junior a făcut, miercuri dimineață, anunțul, pe rețelele sociale. Ion Ion Țiriac a făcut un nou anunț referitor la premiile pe care tatăl său le va acorda olimpicilor români. Ion Țiriac va dona câte o mașină de lux pentru 22 de sportivi. Țiriac junior a menționat că, pe lângă mașini, medaliații vor primi și cadouri surpriză. Este a doua „corecție” pe care o face Ion Ion Țiriac după ce tatăl său a anunțat premierea sportivilor.

Nadia Comăneci l-a pus pe Țiriac să pluseze

„Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină IONIQ 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă. Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale. Nu doar locul 1 va primi mașină. Premiem și argintul și bronzul. Modelele argint și bronz vor fi altă surpriză alături de multe alte premii pentru eroii noștri. Mulțumesc că ne faceți fericiți!”, a transmis Alexandru Ion Țiriac, zilele trecute.

Miercuri, a venit cu o completare. „21 de medaliați olimpici? Nu, nu… noi am numărat și sunt 22 de medaliați,  îmi spune Nadia (n.r. Comăneci). Și, după eforturile supraomenești ale Eroilor noștri, mașinile customizate „serie unică” sunt deja pe drum; însă ele reprezintă doar o parte din surpriză, pentru ca ei merită mai mult decât aplauze și limuzine de la noi toți. Merită să vadă cât de iubiți sunt. #Cadouriiiiiiile”, a scris fiul lui Ion Țiriac în postarea sa.

Cum s-a prezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Echipa României a câștigat trei medalii de aur la Olimpiada de la Paris. Acestea au fost adjudecate de David Popovici, la înot, 200 m liber, Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin, respectiv de echipajul feminin de 8+1 format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu.

Medalii de argint au fost câștigate de Mihaela Cambei la haltere, Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, și Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categoria ușoară.

Gimnastele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au ajuns la TAS pentru a fi repuse pe poziții la Olimpida de la Paris 2024 (captură video)

Medaliile de bronz au fost obținute de David Popovici la înot 100 m liber și Ana Bărbosu, gimnastică sol. Este de înțeles că a 22-a sportivă luată în calcul pentru premiile oferite de Ion Țiriac este Sabrina Voinea, cea depunctată de arbitri dintr-o greșeală, și a cărei contestație a fost soluționată favorabil de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Cu același punctaj ca și colega sa româncă, Ana Bărbosu, care a fost repusă în poziția de medaliată cu bronz la Olimpiadă, tot după ce cazul a ajuns la TAS, Sabrina a urcat în clasamentul competiției pe locul al patrulea. De altfel, inclusiv Guvernul a anunțat că va fi premiată și ea cu aceeași sumă de bani ca și ceilalți medaliați cu bronz.

Ion Țiriac, pasionat de mașini

Pasionat de mașini de lux, Ion Țiriac este proprietarul unei colecții impresionante în care deține de la mașini de epocă la autoturisme unice sau serii limitate. Cea mai nou achiziție este un Ferrari 812 Competizione Aperta, care a completat colecția acum trei săptămâni.

Țiriac Collection este prima galerie auto de colecție din România deschisă publicului. Un adevărat muzeu al autoturismelor, aceasta include aproximativ 250 de mașini și motociclete, produse începând cu anul 1899, 150 dintre acestea fiind expuse în galerie.

Sursa foto: captură video YouTube, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre