Simona Ionescu / Redactor Șef

Traian Băsescu: „Se aduna Trio Do-Re-Mi acolo, la ministerul de Interne, și lătra ordine către țară”

Traian Băsescu: „Se aduna Trio Do-Re-Mi acolo, la ministerul de Interne, și lătra ordine către țară”
Cum a gestionat Guvernul Orban criza COVID, de ce au ajuns mulți români să nu mai respecte regulile și de ce prind teoriile conspirației, dar și cine are șanse să câștige localele, vor putea oare să guverneze împreună PNL și USR-PLUS. Acestea sunt temele principale abordate în interviului pe care fostul președinte Traian Băsescu i l-a acordat jurnalistului Dan Marinescu.

„Se aduna Trio Do-Re-Mi acolo, la ministerul de Interne, și lătra ordine către țară”

Băsescu a mai spus că autoritățile nu au luat în seamă Regulamentul Sanitar Internațional, la care România este parte și este tratat interguvernamental, ratificat de Adunarea Generală ONU. Acest Regulament presupune două lucruri fundamentale în tratarea pandemiilor.

Primul: trebuie să respecți drepturile fundamentale sau să le protejezi. Ce-au făcut ai noștri? Au aplicat carantina ca niște mameluci. Venea omul de afară, îl băga în carantină 14 zile, după 14 zile îi dădea drumul. Nu așa se face. Te duce la centrul de carantină și, primul lucru care ți se face, este să-ți facă analizele. Dacă nu ești infestat, îți dă drumul a doua zi, când îți vine rezultatul la analize. Dacă ești virusat, te trimite la spital. Dar nu te ține 14 zile în carantină, și-ți dă drumul și fără să-ți facă analizele. Păi, mulți dintre ei s-au îmbolnăvit în centrele de carantină. (…) Deci asta a îndârjit populația, acest abuz de a mă ține 14 zile și care e în contradicție flagrantă și cu Regulamentul Sanitar Internațional, pe care, repet, România l-a semnat și cu Constituția țării. E un abuz să vină statul să mă ia și să mă țină 14 zile, fără o motivație. (…)”.

Puteți urmări interviul cu Traian Băsescu aici.

Drama menajerelor din Spania. Stau de 4 luni și jumătate fără plată

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre