Simona Ionescu / Redactor Șef

Una s-a măritat cu antrenorul, alta e numită „fenomen”. Cine sunt cele 7 românce care se bat la Roland Garros 

Una s-a măritat cu antrenorul, alta e numită „fenomen”. Cine sunt cele 7 românce care se bat la Roland Garros 
Pentru prima dată  șapte jucătoare de tenis din România se vor lupta pentru titlul suprem de la turneul de tenis de Mare Şlem de la Roland Garros. Este o premieră istorică în tenisul românesc. Dar și mai interesant e cine sunt acestea. Una a fost numită „jucătoarea-fenomen” reușind să revină în topuri după accidentări care erau menite să o elimine complet din sport. Alta, s-a măritat cu antrenorul, ca să știe o treabă!

Elena Ruse (22 ani, 178 WTA)

O va întâlni în primul tur pe rusoaica Victoria Kan (25 ani, 221 WTA).

Sportiva a atins cea mai bună poziție în clasamentul WTA la simplu, anul acesta – locul 166, iar cea mai bună clasare la dublu a fost locul 109, pe 12 august 2019.

Laura Paar (32 ani, 199 WTA)

Ea o va avea ca adversară în primul tur pe franţuzoaica Margot Yerolymos (23 ani, 310 WTA). Aceasta e singura sportivă căsătorită din lotul celor șapte.

Ea a dovada vie că niciodată nu e prea târziu. După o viață petrecută în circuitul ITF, Laura Ioana Paar a obținut, anul trecut,  prima victorie în WTA, la 15 ani de la debutul în tenis. Bucureșteanca locuiește acum în München, Germania, alături de soțul ei Calin Paar, care îi este și antrenor.

Gabriela Talabă (25 ani, 240 WTA)

Va juca în primul tur contra danezei Clara Tauson (17 ani, 196 WTA).

Gabriela Talabă și-a încheiat în 2018 studiile universitare de la Texas Tech (SUA), unde, din ianuarie 2015, a fost studentă la Management Sportiv și Business General.

Simona Halep, fără emoții: „E doar un turneu”

Cinci românce au intrat direct pe tabloul principal, Simona Halep (cap de serie numărul 1), Patricia Ţig, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan. Halep nu îşi pune presiune pe ea înainte de Roland Garros, Grand Slam pe care l-a câştigat deja şi la care a mai jucat finala în alte două rânduri: „Este doar un alt turneu, nu o să pun presiune pe mine.

Am jucat foarte bine în acest an, am deja trei titluri. Am jucat atât de mult pe zgură încât sunt foarte încrezătoare. Sunt foarte fericită că pot juca încă un turneu de Grand Slam în acest an. Nu îmi voi bate capul cu vremea sau alte lucruri de acest gen, încerc doar să fiu fericită, să iau lucrurile pozitive din acest turneu şi să merg acolo zâmbitoare”, a spus Halep la conferinţa de presă.

Sursa foto: Instagram

Incredibilul secret al longevității celei mai bătrâne femei din lume. Nutriționiștii sunt uimiți

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre