Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedetă de cinema, candidat la o primărie din România. Ar putea lua un Oscar anul acesta

Vedetă de cinema, candidat la o primărie din România. Ar putea lua un Oscar anul acesta
Nume surpriză sunt vehiculate intens în această perioadă în legătură cu cel mai așteptat moment electoral al verii, alegerea edililor în România. Un actor celebru își încearcă norocul.

O vedetă de cinema, care apare într-un film ce a intrat în cursa pentru Premiile Oscar din acest an, este unul din candidați. Actorul Ovidiu Pîrșan, care apare în distribuția filmului „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, de Radu Jude, este candidatul PNL pentru funcția de primar al localității Vlădaia. Comuna menționată este locul natal al actorului. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, fost ministru al Economiei.

Actorul Ovidiu Pîrșan este unul din protagoniștii filmului Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii, care reprezintă România la Premiile Oscar 2024

El susține că Ovidiu Pîrșan este un adevărat model de urmat în viață. Dacă va fi ales, acesta ar reprezenta un edil ce va face apariții unice. Pe lângă faptul că este un actor foarte bine cotat, Ovidiu Pîrșan are o experiență de viață aparte. El se deplasează într-un scaun cu rotile.

Actorul ar putea lua un Oscar anul acesta

Filmul Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii (Do Not Expect Too Much from the End of the World), scris şi regizat de Radu Jude, a fost ales de comisia de selecție a Centrului Naţional al Cinematografiei să reprezinte România la categoria Cel mai bun lungmetraj internațional,  pentru Premiile Oscar 2024.

Filmul a avut premiera mondială în luna august a anului trecut, la Festivalul International de Film de la Locarno, unde a fost premiat cu Leopardul de argint – Premiul Special al Juriului,  respectiv cu Menţiune din partea Juriului Ecumenic şi Premiul I din partea Juriului Tinerilor. Nu aștepta prea mult de la sfârşitul lumii pune în legătură diverse naraţiuni (despre exploatare, despre oboseală, despre moarte, despre imagini), diverse genuri (road-movie, comedie, film de montaj, film documentar), diverse tipuri de umor (de la cel de autobază la cel rafinat) şi diverse strategii estetice.

 

Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrşan, Dorina Lazăr şi Laszlo Miske fac rolurile principale, alături de celebra actriţa germană Nina Hoss. Din distribuție mai fac parte actorii Katia Pascariu, Şerban Pavlu, Nicodim Ungureanu, Ioana Iacob, Claudia Ieremia (de la teatrul Național din Timișoara), Zita Moldovan, Rodica Negrea, Adina Cristescu şi Sofia Nicolaescu. O apariție specială face și cineastul Uwe Boll. Cea de-a 96-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 10 martie, la Los Angeles.

Vedetă de cinema, candidat la o primărie din România în scaun cu rotile

De 15 ani, aproape jumătate din viața sa, actorul Ovidiu Pîrșan se deplasează într-un scaun cu rotile, ajungând așa în urma unui accident rutier produs în Grecia. În ciuda acestei situații, a reușit să construiască o carieră artistică solidă, și s-a implicat și în politică.

Fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, a anunțat candidatura actorului Ovidiu Pîrșan la funcția de primar al comunei sale natale

Dificultățile prin care trece sunt cu atât mai mult de apreciat, susține președintele PNL Mehedinți, care  este mândru că actorul a decis să intre în cursa electorală. Fostul ministru Virgil Popescu spune că actorul Ovidiu Pîrșan reprezintă un model pentru mulți dintre noi, și se declară foarte mândru că acesta este „parte a familiei PNL Mehedinți”. Actorul Ovidiu Pîrșan dorește să devină primarul comunei în care s-a născut.

„Că este un om de afaceri care reușește să îşi găsească rostul în ciuda dizabilității de care suferă e una, dar că a folosit felul lui de a fi pentru a strânge donații care s-au concretizat în renovarea a două saloane de spital este ceva cu totul special. Antreprenor, filantrop, actor de Oscar şi viitor primar în localitatea în care s-a născut”, au transmis reprezentanții PNL, pe Facebook. Așa cum știți, alegerile locale vor avea loc pe data de 9 iunie 2024, fiind comasate cu alegerile europarlamentare.

Sursa foto: Instagram, Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre