Simona Ionescu / Redactor Șef

Vladimir Putin a mai pierdut un aliat important. Cine este cel care s-a dezis de liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a mai pierdut un aliat important. Cine este cel care  s-a dezis de liderul de la Kremlin
Sunt 11 zile de când războiul lui Vladimir Putin a stricat liniștea întregii omeniri. Țarul Rusiei pierde tot mai mulți prieteni.

Președinți de țări, oameni politici, afaceriști, toți îl acuză pe Vladimir Putin și îi cer să oprească războiul. Dar mai marele Rusiei se ține tare, chiar dacă ușor, ușor, i se închid toate porțile.

Vladimir Putin a mai pierdut un aliat important. Cine s-a dezis de liderul de la Kremlin

Multă vreme, patronul de la Șahtior Donetsk, Rinat Akhmetov a fost considerat bun prieten cu Vladimir Putin. Acum, omul de afaceri e șocat de decizia acestuia de a ataca Ucraina și a schimbat foaia cu liderul de la Kremlin. Rinat Akmetov nu mai suportă ce se întâmplă și a hotărât să vorbească public despre războiul pe care Putin l-a pornit în țara sa.

Rinat nu doar că a acuzat grav Rusia, dar îl consideră pe Vladimir Putin adevărat criminal de război. „Rusia este o țară agresoare și Putin un criminal de război. Ucraina a fost mereu pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Astăzi, în satele, în orașele noastre, infrastructura este distrusă, civilii mor și suferă”, susține Rinat Akhmetov, conform Jaunenglish.

Alături de Poroschenko, va sprijini armata ucraineană

Potrivit informațiilor oferite de The Kyiv Independent, Akhmetov nu vrea să mai audă de Rusia. Drept urmare, nici afacerile sale nu se vor mai derula cu oameni de afaceri din țara lui Putin. Pe de altă parte, Akhmetov a anunțat că va oferi sprijin serios armatei ucrainiene în lupta cu Rusia. El s-a reîntors în Ucraina, în zona Mariupol, unde are o fabrică și le-a vorbit angajaților.

„Toți vrem o Ucraina puternică, independentă și unită în granițele sale recunoscute internațional. Acum, unitatea e cheia supraviețuirii noastre. Indiferent de scenariul pe care-l avem în față, vreau să ajut. Trebuie să facem totul pentru a evita un dezastru umanitar”, a afirmat Akhmetov, conform Marca.

Nu doar Akhmetov, despre care se spune că are o avere de 6 miliarde de euro i-a întors spatele lui Putin, ci și Poroschenko, un alt oligarh ucrainean. Și acesta i-a dat asigurări lui Volodimir Zelensky că va susține financiar armata.

Sursă foto: Tatler

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre