Supa picantă a lui Jamie Oliver, o rețetă senzațională!

Supa picantă a lui Jamie Oliver, o rețetă senzațională!
Când vine vorba de fructe de mare, creveții sunt printre cei mai îndrăgiți în farfurie. Se gătesc inclusiv în supe, iar rețeta ce urmează este una cu adevărat specială.

Supa picantă de creveți a lui Jamie Oliver este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Și, așa cum celebrul șef ne-a învățat pe toți, este absolut rapid de preparat. Jamie Oliver are mare calitate ( printre multe altele) de a prepara rețete care sunt gata cât ai zice „pește„, în cazul de față, „creveți”.

Creveții, cele mai iubite crustacee

Creveții reprezintă unul dintre cele mai frecvent consumate tipuri de crustacee. Există mai multe specii de creveți, unele de apă dulce, altele de apă sărată, dar cele mai multe au o lungime de 1-3 cm.  Creveții sunt adesea recomandați în dietă pentru că oferă cantități mari de nutrienți, cum ar fi iodul.

Persoanele care caută să elimine excesul de carbohidrați din dietă adoră creveții, deoarece conțin zero carbohidrați și au, de asemenea, un aport scăzut de calorii (aproximativ 1 calorie / 1 gram de creveți). În plus, conțin un procent crescut de proteine și sunt compuși în principal din apă, existând și o cantitate mică de grăsimi.

Ingrediente pentru supa picantă de creveți

250 g de creveți mici, congelați, fierți și decojiți

150 g orez basmati

8 cepe de primăvară

2 linguri pline de pastă de curry korma

1 cutie de 400 ml de lapte de cocos light

Mod de preparare

Puneți creveții într-un bol cu apă rece, astfel încât să înceapă să se dezghețe. Între timp, prăjiți și prăjiți orezul timp de 3 minute într-o cratiță mare și puțin adâncă, la foc mare, amestecând regulat, în timp ce tăiați și feliați fin ceapa de primăvară. Adăugați în cratiță 1 lingură de ulei de măsline, ceapa de primăvară și pasta korma. Amestecați timp de 2 minute, apoi turnați laptele de cocos și apa în cantitate de 2½ cutii de conserve. Fierbeți timp de 12 minute, amestecând totul din când în când.

Cu 6 minute înainte de final, se scurg creveții, se taie mărunt și se amestecă în supă. Când orezul este bine fiert și supa are consistența dorită, gustați, asezonați cu sare de mare și piper negru și serviți.

Sursa: Jamieoliver.com