Antreu sau cel mai tare desert de toamnă? În fața spectaculoșilor colțunași sau chiroștile, așa cum sunt cunoscute în Bucovina, nimeni nu poate rezista.
Nu veți pierde multă vreme în bucătărie, îi veți pregăti repede, iar invitații vor mai cere o porție. Iată chiroștile care fac furori, recomandate prajituricisialtele.ro.
Ingrediente necesare
Ingredientele de care aveți nevoie pentru niște chiroște ca la bunica sunt următoarele: 400 g făină albă de grâu, 2 ouă, 150 ml apă, ½ linguriță cu sare, 200 g brânză de oaie, smântână.
Mod de preparare
Amestecați bine făina cu sarea, apa și ouăle și faceți un aluat. Frământați, puneți puțină făină pe masa de lucru și întindeți aluatul. Trebuie să aveți grijă să nu fie prea gros.
Pentru a da forma dorită, folosiți un pahar sau diferite forme, după cum preferați. După ce au ieșit mai multe bucăți de aluat, puneți brânză în mijlocul fiecăreia. Lipiți apoi fiecare bucată pe margine, altfel riscați să se desfacă în apa fierbinte.
Se lasă să fiarbă în jur de 20 de minute
Puneți la fiert apă într-o oală de aproximativ opt litri cu sare. Când începe să clocotească dați focul mic și puneți fiecare colțunaș la fiert. Se amestecă din când în când, dar folosind doar o lingură de lemn. Chiroștile din Bucovina se vor lăsa să fiarbă în jur de 20 de minute.
Ar fi bine ca înainte de a opri focul să gustați un colțunaș pentru a fi convinși că este fiert atât cât trebuie. Delicioșii colțunași se vor strecura și se vor servi cu smântână din belșug. Colțunașii se pot consuma și cu carne sau dulceață pe gustul fiecăruia.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook