Super rețetă! Tort „catifea neagră” – o apariție exotică printre deserturi

Super rețetă! Tort „catifea neagră” – o apariție exotică printre deserturi
Acest tort care are o culoare neagră este cu totul deosebit și, categoric, merită încercat.

Tortul „catifea neagră” este cu adevărat o apariție exotică printre deserturi. Și, cum spuneam, nu conține chimicale. Dar conține multă cacao. Iar cacaoa, se știe, e aducătoare de fericire. Toți nutriționiștii recomandă consumul de cacao, preferabil în stare pură ( nu ciocolată cu lapte, plină de zahăr), pentru aportul important de substanțe benefice organismului.

Ingrediente pentru Tort „catifea neagră”

Tort: 2 căni (265 g) de făină integrală

1 2/3 căni (340g) de zahăr granulat

2/3 ceașcă (80g) de pudră de cacao neagră

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de praf de copt

1/2 linguriță de sare

1/2 cană (120ml) de ulei vegetal

2 ouă mari, la temperatura camerei

1 1/2 linguriță de extract de vanilie pură

1 ceașcă (240 ml) de lapte bătut cu grăsime integrală

1 ceașcă (240 ml) de cafea fierbinte

Cremă: 2 căni (452 g) de unt nesărat, la temperatura camerei

7 căni (840 g) de zahăr pudră

1/2 cană (60 g) de pudră de cacao neagră

1/2 cană (40 g) de pudră de cacao naturală neîndulcită

6 linguri de lapte integral, la temperatura camerei

4 lingurițe de extract de vanilie pură

1/4 linguriță de sare, sau după gust

2 1/2 linguriță de gel de colorant alimentar negru

Mod de preparare

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți trei forme de tort de mărime medie, pulverizând părțile laterale cu spray de gătit și potrivindu-le fundul cu un cerc de tort din hârtie cerată sau pergament.  După ce ați pregătit vasele, puteți începe pregătirea propriu-zisă a prăjiturii.

Amestecați, pentru început, toate ingredientele uscate într-un bol mare. După ce s-au amestecat bine, se adaugă uleiul vegetal, ouăle, vanilia și laptele bătut și se amestecă constant, până când toate acestea ajung să se combine complet. Adăugați apoi cafeaua fierbinte într-un flux lent și bateți până la omogenizare. Ideal este să folosiți un robot de bucătărie sau un mixer de mână. Aluatul rezultat va fi foarte subțire.

Se toarnă în formele de tort pregătite, umplând maxim 2/3 din vas. Se coc blaturile 32-36 de minute, până când o scobitoare introdusă iese curată. Se lasă să se răcească complet înainte de glazurare.

Cremă și asamblare

Într-un mixer cu palete, bateți untul la viteză medie până când devine cremos și deschis la culoare, aproximativ 4 minute. Răzuiți bolul și paleta, apoi adăugați zahărul pudră, pudra de cacao, laptele, extractul de vanilie și sarea. Treceți mixerul la viteză mică până când toate ingredientele încep să se unească. Adăugați gelul de colorant alimentar negru, măriți viteza la medie și bateți timp de două minute întregi. Culoarea va semăna la început cu betonul umed, dar se va întuneca pe măsură ce trece timpul.

După ce straturile de tort s-au răcit complet, nivelați-le la înălțimea dorită. Umpleți și stivuiți straturile cu cremă de unt neagră, apoi acoperiți tortul cu mai multă cremă de unt neagră și decorați după bunul plac. Puneți la frigider tortul acoperit cu firimituri timp de 20-30 de minute pentru a lăsa glazura să se întărească, înainte de servire.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre