Tartă cu mac, rețeta unică a Lianei Sabău

Tartă cu mac, rețeta unică a Lianei Sabău
Aceasta tartă cu mac e preferata Lianei Sabău, blogger-ul culinar care a ţinut să ne împărtăşească reţetele de pe blogul ei, Pe masa din bucătărie, cu noi.

Acum, fiindcă şi aranjamentul contează foare mult în realizarea unei fotografii culinare perfecte, Liana a decis să „devasteze” un lan de maci… Revenind  la tarta cu mac, noi zicem că e important să o preparaţi, încercaţi şi mâncaţi. Pentru că este excelentă!

Ingrediente pentru tartă cu mac

300 ml lapte,
200g mac,
150g zahăr,
1 plic zahăr vanilat,
375 g făină,
200g margarină sau unt,
1 ou,
1 linguriţă praf de copt,
coajă rasă de la o lămâie,
100g migdale,
1 plic de budincă vanilie,
1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare

Se fierbe laptele. Se adaugă macul, cu 50g zahăr şi zahărul vanilat, se amestecă bine, apoi se lasă să se răcească. Se amestecă făina, margarina- restul zahărului, oul, praful de copt şi coaja de lămâie până când se obţine un aluat consistent. Se pune la rece pentru 30 de minute.

Se întinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de cca 26 cm. Alta 1/3 din aluat se rulează şi se aşaza pe marginile formei. „Eu am dat-o la cuptor pentru că prima data când am făcut tarta, nu a fost prea copt aluatul, şi-atunci îl las înaite la cuptor cam 15 minute până văd ca prinde puţină culoare”, arată Liana Sabău.

Se adaugă praful de budincă şi migdalele la compoziţia de mac şi se amestecă bine. Apoi se întinde compoziţia peste aluat. Din ultima bucată de aluat se taie fâşii subșiri şi se aşaza în formă de gratii peste compoziţia de mac. După ce ați terminat de ornat tarta cu fâșiile de aluat, se freacă gălbenuşul cu puţină apă şi se întinde peste aceste fâşii. Acest lucru va ajuta mult la aspectul tartei, pentru că, în timpul coacerii, acestea se vor colora foarte frumos, auriu. Se pune tarta cu mac  în cuptorul încins şi se coace cca 45-50 de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte cu frişcă, opțional.

https://pemasadinbucatarie.blogspot.com/search?q=tarta+cu+mac