Simona Ionescu / Redactor Șef

Tortul evreiesc care necesită multă odihnă. Se topește în gură

Tortul evreiesc care necesită multă odihnă. Se topește în gură
Este un desert ideal pentru gospodinele începătoare. Se face foarte repede, deoarece foile nu necesită mult timp la coacere. Ingredientele simple, accesibile.

Ingrediente aluat:

1 pahar de smântînă de casă (paharul de 200 g.) 1 pahar de zahăr, 2 linguri pline de cacao, făină 550 – 600 g, 1 linguriță bicarbonat de sodiu.

Ingrediente cremă:

700 – 800 g smântînă de casă, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 borcan de 600 g vișine în suc propriu.

Mod de preparare:

Batem smântâna cu zaharul până obținem o cremă (neapărat crema pufoasă să fie, dacă doriți ca tortul să se topească în gură). Bicarbonatul de sodiu îl stingem cu puțin suc de lamâie, cacaoa o punem în făină și o cernem. Câte puțin punem făina în smântână și amestecăm. Aluatul va fi la început lipicios, dar frământăm până se va desprinde de pe mâini. Folosim și puțină făină pe masă. Aluatul gata îl punem în peliculă și îl păstrăm în frigider 3 – 4 ore, după care îl scoatem și îl lăsăm să se odihnească încă 1 oră pe masă.


Un celebrul star latino care a cântat și în România a anunțat că-i plac bărbații. Cum e implicat Ricky Martin

Liderul clanului Duduianu, executat în condiții suspecte, dis de dimineață


Împărțim aluatul în 8 părți egale și facem biluțe. Lăsăm biluțele să se odihnească acoperite cu un prosop. După modelarea foilor va ramine aluat din care veți face înca o foaie. Întindem foaia subțire și o găurim cu cuțitul.

Cuptorul îl înfierbântăm din timp și coacem foile. Foile se coc foarte repede (2 – 3 minute fiecare).

În final, asamblăm tortul. Foile se ung cu puțină cremă și pe partea de jos. Crema rezultă amestecând smântâna cu zahărul. Pe fiecare foaie punem și vișine.

Tortul gata asamblat îl punem pe 2 ore în frigider după care îl ornăm cu ciocolată neagră prin parți, iar în mijloc ciocolată albă și vișine congelate sau proaspete. Lăsăm în frigider tortul să se înmoaie 8 ore.

Sursa: bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre