Varianta pe care o găsești mai jos este cu carne de vită, dar poți la fel de bine să o faci și cu carne de pui, curcan sau porc.

Ingrediente ( 2 porții)

200 gr carne de vită (de preferat vrăbioară sau antricot), 1 ceapă mică, 2 linguri ulei, 1/2 linguriță oregano uscat , 1 linguriță pastă de tomate, sare, 150 ml apă călduță;

4 cartofi medii (de preferat cartofi albi), 50 gr unt, 100 ml lapte, sare după gust.

Preparare

Curăță cartofii de coajă, îi speli, îi tai cubulețe de 2 cm și îi mai clătești odată cu apă rece. Ceapa o cureți de coajă, o speli și o tai cubulețe, Carnea de vită o speli bine sub jet de apă rece, o tamponezi cu un șervet de bucătărie din hârtie și o tai cubulețe. Apoi o pui într-un robot de bucătărie și o toci.

Pregătești o cratiță în care pui apă rece. Introduci cubulețele de cartofi și pui la fiert la foc mare. Când dau în clocot, redu focul la minim, cu o spumieră îndepărtează spuma formată și adaugă sarea. Acoperă cu un capac și lasă la fiert aproximativ 15 – 20 de minute, până când furculița pătrunde ușor cartof. Scurge cartofii de apă și într-o cratiță sparge-i cu un zdrobitor de cartofi. Adaugă untul și laptele și amestecă energic, până devin spumoși.

În timp ce fierb cartofii, poți să prepari carnea. Pune o cratiță medie, de preferat non-aderentă, pe aragaz și toarnă uleiul. Lasă să se încălzească puțin, fără a încinge uleiul, apoi adaugă carnea tocată, pe care o amesteci cu grijă să nu se prindă de cratiță. O gătești până își schimbă culoarea și devine maronie.

Adaugă ceapa și amestecă, după care adaugi apa călduță, pasta de tomate, oregano și sarea. Pune capacul și fierbe la foc mic 15 minute. Când ai pregătite și carnea și pireul, poți să montezi tortulețul. Ai nevoie de 2 forme de copt  rotunde, non-aderente, cu diametrul de 12 cm, dar poți folosi orice formă de copt medie ca dimensiune (pentru a nu fi prea subțiri straturile).

Pre-încălzește cuptorul la 200 grade C. Aranjează carnea ca prim strat, apoi piureul de cartofi și un praf de piper. Dacă formele sunt foarte pline, îți recomand să le așezi într-o tavă, și apoi pe grătarul cuptorului, deoarece în timpul coacerii poate curge puțin din sosul de  la carne. Coace la 200 grade C timp de 20 de minute.

Pentru a servi tortulețul de carne, lasă-l să se răcească puțin, apoi cu lama unui cuțit desprinde-l de pe marginile formei și răstoarnă-l în farfurie. Decorează cu ardei kapia și pătrunjel verde și poți să îl servești cu salată verde sau salată de legume.

Sursa: Mamachef.ro

Exclusiv. Premieră în România. Câinele influencer. A semnat primul contract

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri