Un mic dejun regal: roșii umplute cu ouă

Un mic dejun regal: roșii umplute cu ouă
Acest mic dejun este un adevărat mic dejun al campionilor. Și nu unul oarecare, ci în condiții de lux.

Preparatul arată senzațional, gustul e pe măsură și, în plus, meniul vine „la pachet” cu multe nutrimente. Roșii umplute cu ouă reprezintă un mod ideal de a începe ziua.

Tot ce trebuie să știți despre ouă

Ouăle sunt mâncarea perfectă. Sunt accesibile și ușor de gătit, sunt ieftine și pline de proteine. Dar rămân și un aliment controversat, informează BBC. Ouăle au numeroase beneficii. De exemplu, adăugate unei salate, cresc conținutul de Vitamina E. De asemenea, e dovedit faptul că ne protejează împotriva Alzehemerului. Consumate responsabil, ouăle ajută ficatul. În plus, datorită conținutului de luteină ajută la îmbunătățirea vederii.

Majoritatea studiilor sunt favorabile consumului de ouă. Însă, există și anumite detalii care ar trebui să ne pună în gardă. Un gălbenuș de ou conține 185 de miligrame de colesterol. Această cantitate reprezintă mai mult de jumătate din necesarul zilnic. Colesterolul este o grăsime produsă de ficat și intestine care se depune pe fiecare celulă a corpului uman. Colesterolul este absolut necesar și benefic în construcția membranei celulare.

Ingrediente pentru roșii umplute cu ouă (2 porții)

2 roșii mari și ferme

1 lingură de ulei de măsline

½ linguriță de sare

½ linguriță de piper negru

½ linguriță de praf de usturoi

½ linguriță cimbru uscat

2 ouă mari

2 linguri de brânză feta

2 linguri de ceapă verde tocată pentru garnitură

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daily Nutrition Fact (@caloriesmix)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade celsius.  Tăiați vârfurile roșiilor. Scoateți cu grijă semințele și pulpa cu o lingură. Puteți trece un cuțit ascuțit în jurul pulpei pentru a o slăbi, dacă este nevoie. Stropiți roșiile scobite peste tot cu ulei de măsline și întindeți-l uniform cu mâinile. Așezați-le pe o tavă de copt, cu partea tăiată în sus.  Presărați roșiile cu sare, piper, praf de usturoi și cimbru.

Spargeți fiecare ou într-un mic vas, apoi strecurați-l în câte o roșie. Coaceți la cuptor timp de 25 de minute sau până când albușurile sunt închegate. Adăugați un vârf de cuțit de sare și piper. Apoi, se ornează cu ceapă verde, brânză feta și se servește.

Sursa: Instagram