V-ați săturat de clasicul șnițel? Încercați-l pe cel din pepene verde. E ceva cu totul și cu totul deosebit

V-ați săturat de clasicul șnițel? Încercați-l pe cel din pepene verde. E ceva cu totul și cu totul deosebit
Sunteți îndrăgostiți de șnițele, dar cele din piept de pui sau porc nu vă mai satisfac? E momentul să încercați o rețetă fantastică: șnițel din pepene verde.

Pepenele verde este cel mai bun desert în miezul verii, când temperaturile au luat-o razna. Dar puteți face din acest fruct și un nemaipomenit șnițel.

V-ați săturat de clasicul șnițel? Încercați-l pe cel din pepene verde. E ceva cu totul și cu totul deosebit

Șnițel din pepene verde? Da, ați auzit bine și, surprinzător, rețeta este extrem de asemănătoare cu cea a celui clasic. În această vară trebuie neapărat să încercați, pentru că are un gust care cu greu se poate exprima în cuvinte. Pentru a pregăti un asemenea produs aveți nevoie de următoarele ingrediente: pepene, un pahar cu pesmet, un pahar cu făină, sare și piper după gust.

 

Mod de preparare

Pentru început, se taie pepenele în bucăți sub formă de dreptunghi sau triunghi. Puneți într-un bol făina, iar în alt bol pesmet. Treceți pepenele prin făină, apoi tăvăliți bucata prin pesmet. Se pun la prăjit într-o tigaie în care uleiul este încins. Se lasă câteva minute, se întoarce pe partea cealaltă, apoi se scot pe un șervețel ca să se scurgă surplusul de ulei.

Nu aruncați cojile de pepene, țin bătrânețea deoparte

După ce ați curățat pepenele și ați folosit miezul, e momentul să vă ocupați și de cojile acestui fruct delicios. Specialiștii spun că cel mai important rol al acestora este că vă ajută să vă mențineți tineri mai mult timp. Tot ce aveți de făcut este să aplicați coaja pepenelui pe partea cu riduri. Păstrați 20 de minute și clătiți cu puțină apă rece.

Și tot coaja de pepene vă este de ajutor atunci când vreți să vă curațați tenul. Încercați și veți vedea imediat diferența. Și nu în ultimul rând, coaja se poate consuma, iar atunci reușește să mai facă un lucru senzațional: alungă insomnia, întrucât stimulează producția de serotonină. Fie o mâncați așa, fie faceți un snake din coaja de pepene rece, rezultatul este unul extraordinar.

Sursă foto: rtv