Dacă vrei ca părul tău să crească des și mătăsos, folosește mai întâi remedii naturiste. Nimic nu se compară cu un tratament la tine acasă, făcut pe îndelete.

Ce stimulează creşterea părului

Înainte de a pierde prea mult păr, folosește remedii naturiste care stimulează creşterea podoabei capilare.

  • Rozmarin. Utilizat secole la rând de culturile din întreaga lume pentru că stimulează creşterea părului şi întârzie grizonatul, uleiul de rozmarin sporeşte şi circulaţia sângelui, la nivelul scalpului. Dacă vrei să-ţi menţii intactă culoarea părului, clăteşte-te zilnic pe cap cu „fiertura” câtorva frunze de rozmarin. Pentru masajul revigorant al scalpului, poţi folosi câteva picături de ulei de măsline, combinate cu câteva de rozmarin.
  • Jojoba. Uleiul se extrage din planta de Jojoba, găsită în California, Arizona şi în alte părţi ale Mexicului. Timp de sute de ani a fost de către indienii americani, pentru a hidrata şi ajuta în creştere părul. Ce este interesant este chiar „compoziţia” moleculară a plantei de Jojoba, deoarece are caracteristici similare cu cele ale sebumului natural, produs de scalp. Uleiul poate fi aplicat direct pe păr sau poţi adăuga câteva picături în balsamul tău de păr, pentru a stimula creşterea părului. Jojoba este hipoalergenic şi nu îţi va afecta părul sau scalpul.
  • Lavandă. Timp de secole, levănţica a fost folosită de bărbaţi,pentru a preveni chelia şi pentru a încuraja creşterea părului. Conţine puternici agenţi anti-bacterieni,care calmează şi vindecă iritaţiile scalpului. Este utilă şi în tratarea mătreţii,dar adaugă şi volum firului de păr. Pune câteva crenguţe de levănţică într-un recipient de sticlă şi acoperă-le cu ulei de măsline,extra-virgin,şi etanşează. Lasă recipientul într-un loc răcoros,întunecat,timp de 3 până la 4 săptămâni. Foloseşte uleiul obţinut,pentru masajul scalpului,o dată la câteva zile. Se aplică şi se lasă peste noapte în păr. Dimineaţa,spală-ţi părul în mod obişnuit.

Care sunt cauzele apariției urticariei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp