Simona Ionescu / Redactor Șef

Ziua începe bine garantat cu o Omletă Masala. Rețetă orginală, aici!

Ziua începe bine garantat cu o Omletă Masala. Rețetă orginală, aici!
Pentru aceasă rețetă deosebită, autoarea a preparat singură condimentul - minune care dă gust și nume acestui preparat. Ideea ei este una foarte bună.

De cele mai multe ori oamenii mănâncă la micul dejun omletă. De aceea e foarte important ca din când în când să descopere rețete noi, astfel încât prima masă a zilei să fie diversificată.

Pentru a prepara această rețetă nu aveți neaparat nevoie să cumpărați în prealabil cunoscutul condiment oriental Masala. Masala-urile sunt diverse amestecuri de condimente indiene pentru prepararea curry-urilor. La nivel regional, compoziția diferă – de la dulce mediu la picant iute.

Printre ingrediente se găsesc adesea chili, coriandru, mentă, usturoi, ghimbir, curcuma și multe altele. În partea de nord a Indiei există masalas sub forma de pulbere, în timp ce în sudul Indiei se produce adesea sub forma de pastă. Urmăriți în continuare rețeta de omletă Masala pregătită de Liana Sabău și prezentată în blogul ei, Pe masa din bucătărie. Ea a preparat singură condimentul minune.

Ingrediente pentru omletă Masala

1 linguriță ulei vegetal,
1 ceapă verde tăiată fin,
1-2 ardei iuți roșii sau verzi, după gust,
1 cățel de usturoi dat prin răzătoarea fină sau tocat mărunt,
1/2 linguriță turmeric,
1 linguriță coriandru măcinat,
1 linguriță chimen măcinat,
2 ouă bătute,
frunze de coriandru proaspăt tocate, pentru presărat deasupra,
lipii indiene chapatti, pentru servit, dacă doriți

Mod de preparare

Încălziți din timp grătarul cuptorului. Încingeți uleiul într-o tigaie non-aderentă, cu un diametru de 20-27 cm pentru a prepara Masala. Aici căliți ceapa verde, ardeiul iute, usturoiul și turmericul, până se înmoaie. Adăugați apoi toate celelalte condimente și căliți încă un minut, amestecând din când în când. În final, nu mai aveți decât să adăugați ouăle bătute, învârtind tigaia pentru a ajuta ouăle să se coaguleze dedesubt. Când omleta este aproape închegată, puneți-o câteva clipe sub grătarul încins al cuptorului pentru a o rumeni. De aceea vă recomandăm să o pregătiți într-o tigaie integral mealică. Apoi serviți-o cu lipii chapatti și frunze proaspete de coriandru sau cu chutney de coriandru verde.

Sursa: Pe masa din bucătărie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre