Simona Ionescu / Redactor Șef

Aperitiv perfect lângă o bere: Ardei umpluți cu o cremă de brânză delicioasă. Rețetă rapidă

Aperitiv perfect lângă o bere: Ardei umpluți cu o cremă de brânză delicioasă. Rețetă rapidă
Acest preparat poate deveni unul dintre aperitivele preferate: ardei umpluți cu o cremă de brânză delicioasă.

Nu conțin carne, sunt, deci, ideal de preparat în perioadele de post pentru că se poate folosi și brânză tofu. În plus, acești ardei umpluți cu o cremă de brânză cremoasă sunt ușor de pregătit și foarte, foarte buni, aflăm de pe contul de social media „Cosânzenele gătesc”. Serviți lângă un pahar cu bere sau o ceașcă cu ceai și pâine prăjită sunt un deliciu.

Ce trebuie știut despre ardei

Ardeii grași sau dulci sunt un pachet de vitamine, în special vitamina C, cu puternic rol antioxidant. Conţin 92% apă, iar restul compoziţiei este dat de carbohidraţi, proteine şi grăsimi. Un ardei gras conţine 169% din doza zilnică de vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E, vitamina A etc. Fitonutrienţii din  ardeiul gras sunt: capsantina (oferă culoarea roşu intens), violaxantina (în ardeii galbeni), luteina (abundă în ardeii verzi), quercitina şi luteolina, ambele cu rol antioxidant. În acelaşi timp, ardeii au un conţinut scăzut de calorii: o ceaşcă de ardei gras înseamnă 45 de calorii.

Ingrediente pentru ardei umpluți cu o cremă de brânză delicioasă

– ardei dulci;

– 2-3 linguri de ulei de măsline;

– 200 de grame de brânză de vacă;

– mărar proaspăt (după gust);

– sare și piper;

– o lingură suc de lămâie;

– 4-5 căței de usturoi;

Mod de preparare

Tăiem ardeii, îi curățăm de semințe, îi aranjăm frumos într-o tavă și îi băgăm la copt pentru câteva minute. Între timp, pregătim umplutură: amestecăm brânză rasă cu mărar, 2-3 căței de usturoi, ulei de măsline, sare, piper și suc de lămâie. Scoatem ardeii din cuptor, îi lăsăm puțin la răcit, apoi îi decojim și îi umplem cu mixul de brânză. Îi mai punem puțin la tigaie (1-2 minute pe fiecare parte), cu ulei de măsline (sau fără) și 2 căței de usturoi. Îi servim cu sare grunjoasă și suc de lămâie pe deasupra. Sunt buni calzi, dar pot fi consumați și reci.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre