Rețetă: Cartofi la cuptor înveliţi cu şuncă şi vinegretă de anşoa

Rețetă: Cartofi la cuptor înveliţi cu şuncă şi vinegretă de anşoa
Aceasta e o salată extraordinară pe care și voi o veți îndrăgi imediat ce o veți prepara și savura. Aromele ei sunt de-a dreptul incredibile, cum se completează una pe alta.

„Cartofii la cuptor înveliţi în şuncă sunt fantastici de buni şi de prima dată am rămas cu tava goală, nu am mai avut ce să pun peste salata. A doua oara mi-au rămas prea puţini cartofi şi tot n-am putut să fotografiez şi abia a  treia oară am reuşit! Pe urmă, ai mei mi-au cerut în fiecare seara să le fac aceşti cartofi la cuptor. Sunt divini!”, mărturisește Liana Sabău, blogger culinar, în descrierea acestei reţete pe care a preparat-o cu încântare de trei ori la rând și pe care a prezentat-o pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor înveliţi cu şuncă

Salată: 800g cartofi fierţi în coajă,
2 linguri ulei de măsline,
12 felii de şuncă crudă afumată,
1 castravete Fabio,
1/2 căpăţână salată verde.

Vinegreta: 2 linguri suc de lămâie,
1 căţel de usturoi,
70ml ulei de măsline extravirgin,
3 bucăţi anşoa,
piper roz boabe,
sare

Mod de preparare

Se ăncepe cu vinegreta. Se amestecă sucul de lămâie cu usturoi tocat şi ulei de măsline. Se toacă bucăţile de anşoa şi se amestecă împreună cu piperul şi un praf de sare; se înglobează în vinegreta, se amestecă şi se lasă să se marineze.

Se spală cartofii de pământ, se fierb în coajă, apoi când sunt fierţi se lasă la răcit, se decojesc şi se  taie în patru, pe lungime. Se taie jumătăţi feliile de şuncă  şi se înfăşoară câte un cartof în fiecare dintre ele. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se stropesc cu ulei de măsline. Se sărează, se piperează şi se coc 20 minute în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.

Se spală castravetele, se şterge şi se taie rondele cu tot cu coajă. Se aşaza salata verde, spălată, uscată şi ruptă-n fâşii împreună cu castraveţii pe o farfurie mare, întinsă, şi se adaugă cartofii copţi. Se stropesc cu vinegreta. Se presară boabe de piper roz.

Sursa: Cartofi la cuptor inveliti cu sunca cu vinegreta de ansoa