Cum se fac cele mai delicioase spaghete cu dovlecei. Sunt gata imediat

Cum se fac cele mai delicioase spaghete cu dovlecei. Sunt gata imediat
Spaghetele sunt printre preferatele tuturor, și aproape că nu există om pe planetă care să nu știe să le gătească.

Azi vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de spaghete cu dovlecei. E gata imediat și aduce mare bucurie papilelor gustative. Veți vedea după ce o veți încerca. Așa cum a fost preluată, rețeta dă libertate mare în alegerea ingredientelor. Puteți folosi zucchini în loc de dovlecei, iar în ceea ce privește brânza, puteți opta pentru cea care vă place cel mai mult.

Combinația de minerale face ca zucchini  și frații lor mai decolorați, dovleceii, să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

Rețeta de mai jos vă oferă posibilitatea să pregătiți două porții de cea mai delicioasă rețetă de spaghete cu dovlecei. Dacă aveți mai mulți invitați la masă, nu aveți decât să creșteți cantitatea ingredientelor.

Ingrediente pentru cea mai delicioasă rețetă de spaghete cu dovlecei

– 220 gr spaghettoni di Gragnano

– 350 gr dovlecei

– 20 gr unt

– 40 gr brânză rasă (amestecul pe care îl preferați)

– busuioc asezonat

– ulei

– sare după gust

Mod de preparare

Fierbeți spaghettele conform indicațiilor de pe ambalaj. Evident, la cât e de relaxată această rețetă, le puteți înlocui și cu alt fel de paste, care vă plac mai mult, sau pe care le aveți în bucătărie.

Tăiați dovleceii în felii rotunde subțiri ( dar nu transparente) și rumeniți-i puțin în ulei fierbinte.

După ce s-au colorat puțin, scoateți-i cu o paletă. Topiți untul, adăugați dovleceii, câteva frunze de busuioc, apoi puneți deasupra spaghettele scurse și mai completați cu puțină apă în care ați fiert pastele. Amestecați bine, astfel încât toate aromele să se întrepătrundă.

Pentru ca această cea mai delicioasă rețetă de spaghete cu dovlecei să fie gata, tot ce mai aveți de făcut e să puneți deasupra brânză rasă pe care o doriți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giovanni Mele (@jovaebbasta)

Sursa: Instagram