Cea  mai simplă prăjitură de sezon: biscuiți cu frișcă și căpșuni

Cea  mai simplă prăjitură de sezon: biscuiți cu frișcă și căpșuni
Modul perfect de a da startul la vremea mai caldă e să adăugați căpșuni în meniu. Biscuiți delicați, căpșuni dulci și o frișcă de iaurt grecesc... E un deliciu ireal de gustos.

Rețeta cu căpșuni ce urmează nu necesită cântar. Se prepară „ochiometric”, ceea ce o face și mai amuzantă.

Ingrediente pentru biscuiți cu frișcă și căpșuni

Fructe: aproximativ 2 halbe de căpșuni coapte, spălate și tăiate în felii

1/2 cană de zahăr

aproximativ 1/2 linguriță de scorțișoară

un vârf de cuțit de sare

puțin piper negru măcinat

Biscuit: 3 căni (360g) de făină cu agent de creștere ( sau făină normală și o linguriță de drojdie instant)

1 linguriță de sare

0 treime de pachet de unt,  tăiat în cubulețe

1 cană de lapte

1 ou, bătut

zahăr pentru topping

Frișcă: 1 1/2 cești de smântână tare

1/2 ceașcă de iaurt grecesc simplu, cu grăsime integrală

¼ – 1/2 ceașcă de zahăr pudră

1 linguriță de extract de vanilie

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tessa Smith (@thetessasmith)

Mod de preparare

Începeți cu pregătirea fructelor. Se amestecă totul și se lasă să stea cel puțin 30 de minute. Pentru a prepara blatul de biscuit, se încălzește cuptorul la 180 de grade C. Combinați făina și sarea. Adăugați cubulețele de unt și amestecați pentru a le acoperi. Apăsați cuburile între degetul mare și degete pentru a le zdrobi. Apoi, rupeți-le și mai mult până când cele mai mari bucăți sunt de mărimea unui bob de mazăre.

Începeți să strecurați încet laptele, amestecând pe măsură ce îl adăugați. Lucrați-l într-o grămadă și puneți-l pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Întindeți într-un cerc, încercând să vă asigurați că totul are o grosime de aproximativ 3 cm. Se unge cu oul, se acoperă cu zahăr și se coace timp de 20 – 24 de minute sau până când devine frumos auriu. Se lasă să se răcească complet pe un grătar de sârmă înainte de a tăia și asambla. Puteți folosi un tăietor de biscuiți mic, sau puteți decupa cu cuțitul ce forme doriți.

Între timp puteți prepara frișca: bateți smântâna groasă cu mâna sau într-un mixer vertical până când se formează vârfuri tari. Adăugați iaurtul și amestecați ușor pentru a se combina, ar trebui să se omogenizeze foarte bine. Adăugați zahărul pudră, vanilia și amestecați. După ce totul este gata, tăiați bucățile de biscuit în două, adăugați frișca, câteva căpșuni și apoi așezați partea de sus a biscuitelui.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre