Cei mici vin de la școală cu pete de marker? Trucuri excelente pentru părinți

Cei mici vin de la școală cu pete de marker? Trucuri excelente pentru părinți
Odată cu începerea școlii apar și problemele, iar când cel mic vine acasă cu cămașa pătată cu marker, totul se transformă în haos.

Indiferent cât de mult ați evita, hainele tot se pătează cu marker. Există însă soluții pentru a rezolva problema.

Cei mici vin de la școală cu pete de marker? Trucuri excelente pentru părinți

Când markerul a ajuns pe faianță sau parchet, situația e ceva mai simplă. Tot ce trebuie să aveți la îndemână este alcool sanitar sau, pur și simplu pastă de dinți. Sunt două produse care-l vor înlătura rapid. Și tot alcoolul este soluția potrivită când s-a pătat covorul. Tamponați bine cu mult alcool până ce observați că acesta a dizolvat pigmenții, apoi spălați bine covorul cu o soluție specială.

Aplicați fixativ pe pată

În cazul în care markerul a ajuns și pe casoletele în care îi dați micuțului sandvișurile la școală, frecați bine tot cu alcool. Dacă, totuși, petele se încăpățânează să rămână tot acolo, aplicați fixativ, apoi din nou alcool. În final, spălați bine cu apă caldă și detergent.

Laptele, un prieten care nu vă lasă la greu

O altă metodă eficientă împotriva petelor de marker este laptele. Acesta vă ajută în cazul hainelor, indiferent de materialul din care sunt confecționate. Umpleți un bol cu lapte, apoi înmuiați în acesta partea cu probleme.  Laptele va dilua încet, dar sigur, culoarea lăsată de markerul permanent.

Stoarceți zeamă de lămâie pe pată

Petele de marker de pe haine dispar și cu zeamă de lâmâie. Stoarceți zeama direct pe pată, lăsați timp de cinci-șapte minute și spălați cu apă caldă. Zeama de lămâie o puteți folosi și dacă vă treziți cu vreo carte sau agenda de serviciu… pictată. În acest caz, înmuiați un bețișor de ureche în puțină zeamă de lămâie și tamponați. Nu în ultimul rând, pentru a scăpa de markerul de pe haine, specialiștii vă sfătuiesc să puneți sare în mașina de spălat. Este o metodă simplă, dar extrem de utilă.

Sursă foto: kfetele, bzi