Ciocolată de casă în foi de napolitane, preparată de Vlăduț

Ciocolată de casă în foi de napolitane, preparată de Vlăduț
Rețeta ciocolatei de casă este cea clasică, așa cum o preparau mamele sau bunicile și o puteți prepara și voi respectând lista de ingrediente și modul de preparare de mai jos. ce poate fi mai gustos la porția de desert decât o bucată de ciocolată de casă cu iz de copilărie!

Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat, la cererea matinalilor nostalgici după deserturile copilăriei, o delicioasă rețetă de ciocolată de casă în foi de napolitane.

Rețeta Ciocolată de casă în foi de napolitane – Ingrediente

550 gr lapte praf

350-400 gr zahăr

200 ml apă

250 gr unt cu peste 80% grăsime

100 gr pudră de cacao

1 praf de sare

150-200 gr miez de nucă tocat grosier

2 lingurițe esență de rom

foi de napolitane( foi Lica)

Mod de preparare

Modul de preparare al deliciosului desert cu iz de copilărie nu este complicat, însă necesită atenție respectarea corectă a pașilor de preparare. Iar pentru reușita sigură a ciocolatei, este necesară alegrerea ingredientelor de calitate. Laptele praf și pudra de cacao se vor trece prin sită, înainte de a fi adăugate în siropul de ciocolată, pentru a nu se forma cocoloașe.

Se începe cu prepararea siropului. Se pune un vas cu apa la fiert și se adaugă zahărul. Se amestecă până se dizolvă tot zahărul și se formează un sirop consistent. Cantitatea de zahăr se adaugă în funcție de cât de dulce se dorește ciocolata, însă nu mai puțin de 350 de grame. Dacă se optează pentru o cantitate mai mică există riscul ca ciocolată să aibă o consistență moale.

După ce a fiert siropul pentru ciocolată, se stinge focul și se adauagă pudra de cacao cernută, amestecând intens cu un tel, până la omogenizare. Apoi se adaugă untul tăiat în cuburi și din nou se amestecă până când acesta se topește și compoziția este bine omogenizată. Urmează laptele praf, apoi esența și nucile, dar și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Laptele praf se adaugă treptat și se amestecă intens pentru evitarea formării colocoașelor.

Sursa: Chefi la cuțite