Crize de fiere. Cum le combatem cu remedii naturiste

Crize de fiere. Cum le combatem cu remedii naturiste
Este foarte neplăcut dacă după ce am mâncat avem dureri abdominale și stări de vomă. Acestea pot fi cauzate de crize de bilă, dar există remedii naturiste pentru calmarea acestor simptome.

O alimentaţie dezechilibrată, bogată în grăsimi şi condimente, alături de alcool şi stress, pot produce tulburări ale vezicii biliare. Vărsăturile, durerile abdominale, balonările cauzate de crize de bilă, pot fi combătute.

Crize de fiere. Cum le combatem cu remedii naturiste

Crize de bile pot fi combătute cu medicație și un mod de viață sănătos.Pot fi utile și remediile naturiste folosite din cele mai vechi timpuri, cu succes.

  • Infuzia de coada-şoricelului, consumată cu jumătate de oră înaintea meselor principale, stimulează evacuarea bilei. Efectele acestei plante sunt de trei ori mai puternice decât cele ale anghinarei.
  • În cazul dischineziilor biliare, manifestate prin dureri în regiunea ficatului, balonări şi dureri de cap, sunt de mare ajutor decoctul de cicoare. Are un rol depurative.
  • Ceaiul de levănţică are acţiune calmantă şi antiseptică. Rezultate bune dau şi decoctul de genţiană, consumat înaintea meselor, infuziile de gălbenele, lemnul domnului.

Crize de fiere. Terapii alternative

Acupunctura, reflexoterapia, masajul cu uleiuri esenţiale de mentă şi rozmarin pot fi soluţii complementare în tratarea crizelor biliare. La fel, bioterapia şi aromaterapia.

Prin aceste terapii, se elimină stresul şi se ajunge la un echilibru, la energizarea şi revigorarea organismului. Starea de spirit a pacientului este esenţială pentru obţinerea rezultatelor dorite.

Crize de fiere. Ulei de măsline

Există metode la îndemână de eliminare naturală a calculilor. Tratamentul cu ulei de măsline în amestec cu suc de lămâie, în proporţii egale, poate dizolva aşa-numitele pietre.

Rezultate bune în dizolvarea calculilor le au şi sucul de pătrunjel, amestecul de suc de morcovi, sfeclă roşie şi ridichi. Infuziile de albăstrele, lavandă, rostopască, mătase de porumb, mentă au rolul de a diminua formarea şi depunerea calculilor. La fel acționează decocturile din brusture, frăsinel, lemn-dulce şi valeriană.

Golirea regulată a vezicii biliare se poate realiza consumând suc de ridiche neagră. O metodă la îndemână pentru curăţarea bilei este cura de o zi cu mere verzi.

Pe parcursul unei zile se consumă numai mere verzi şi se bea numai apă şi ceaiuri de plante. Pentru că au proprietatea de a stimula secreţia biliară şi de a calma durerile, sunt indicate infuziile, decocturile şi ceaiurile. Suntde folos cele de sunătoare, anghinare, cimbru, păpădie, salvie, măceş, trei fraţi pătaţi şi tei. Sursa: evz.ro


Mierea de păpădie, un leac excelent pentru ficat. Se poate face acasă

Ceaiuri care îți curăță sângele de toxine

Recomandarile noastre