Producătorii din acest domeniu pun, în principal, accentul pe pe aspectul ambalajului și uneori pe forma tubului. Se știe că ambalajul vinde marfa, aș că, dincolo de dinții albi și frumoși pe care îi vedeți pe cutia de pastă de dinți, ar trebui să fiți foarte atenți la mesaj. Trebuie să știți exact genul de pastă de dinți de care aveți nevoie, scrie doctorulzilei.ro.
Cum alegi pasta de dinți corectă?
Recomandarea specialiștilor este aceea de a analiza mai profund eticheta. Datele detaliate despre pasta de dinți care-ți face cu ochiul te-ar putea salva de multe neplăceri și chiar de unele boli ale dinților.
Îndepărtarea tartrului este o altă problemă pe care unele produse de pe rafturi promit că o pot rezolva, dar iată și primul secret. În cazul în care igiena orală lipsește din programul zilnic, nici o pastă minune nu va îndepărta stratul de reziduuri alimentare care s-a format la baza dinților. Unica soluție este procedura de detartraj dentar, pe care o vei putea face doar la o clinică stomatologică cu servicii calitative.
O atenție sporită trebuie să o atragi asupra indicelui de abrazivitate RDA (măsură a puterii abrazive a particulelor de curățare la utilizare). Este cea mai importantă componentă pe care trebuie să o ai în vedere când citești o etichetă. Specialiștii îți recomandă ca pentru uz zilnic să alegi o pastă de dinți a cărei indice să nu depășească 50.
Este adevărat că, dacă indicele este mai mare atunci și petele de pe dinți vor fi curățate mai profund. Cea mai mare abrazivitate o au tipurile de pastă cu indicele 80. Însă, asemenea produse trebuie folosite cel mult de două ori pe săptămână, asta pentru că pot deteriora dinții grav.
Este bine să eviți pasta care înălbește dinții
Deși ești tentat să rezolvi repede problema albirii dinților, pasta pentru albirea dentară nu e mereu cea mai indicată variantă. Deseori o asemenea pastă va avea un indice de abrazivitate ridicat. Acest lucru va duce la zgârâierea smalțului, iar în cele din urmă îți vei provoca singur daune. Dacă își dorești o albire dentară, mai degrabă adresează-te stomatologului tău.
Prea mult fluor e dăunător pentru sănătatea dentară
Fluorul este o substanță care întărește smalțul dinților și îi protejează de apariția unor carii dentare. Cu taote acestea, prea mult fluor poate duce la fluoroză. Fluoroza este procesul în care capacitatea osoasă a dintelui scade, astfel apar anumite pete sau chiar crăpături. Cu alte cuvinte, dinții au de suferit, dacă cantitatea acestei substanțe este depășită.
Evită utilizarea aceleiași pastă de dinți un timp îndelungat
Se întâmplă de foarte multe ori, să găsești un anume tip de pastă de dinți de care pur și simplu te îndrăgostești. Sfatul specialiștilor este acela de a varia produsele de igienă. Poate e bună pasta ta cotidiană, dar aceasta s-ar putea să nu-ți mai curețe în profunzime cavitatea. Mai ales că zilnic noi bacterii îți invadează gura, deci, ce-ar fi dacă și pasta de dinți va fi una nouă? De asemenea, nu ignora ața dentară și apa de gură, aliați de încredere împotriva bacteriilor.
Pasta de dinți corectă, ambalajul
Orice pastă de dinţi are un pătrăţel colorat pe partea de jos a tubului. Fiecare culoare are o semnificaţie, care arată faptul că faptul pasta este facută din ingrediente naturale și medicinale.
- Verde: Naturală
- Albastră: Naturală şi Medicinală
- Roşie: Naturală şi Chimicală
- Neagră: Pur Chimical
Cură de curățarea sângelui și a limfei
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook